KVIZ „SRBIJA, ZEMLjA ŠAMPIONA“

Prvi sportski kviz za voždovačke osnovce „Srbija, zemlja šampiona“ u organizaciji GO Voždovac i Udruženja pedagoga fizičke kulture Voždovca, održan je u Osnovnoj školi „Karađorđe“.

Takmičenje je otvorio i vodio Milan Todić, član Veća opštine zadužen za sport i omladinu, na čiju inicijativu je i osmišljen ovaj projekat.

Učešće je uzelo 14 škola, a takmičili su se đaci sedmog i osmog razreda. Kviz je  koncipiran tako da učenici kroz zabavu dođu do novih saznanja iz oblasti sporta. Voždovačke osnovne škole bile su podeljene u četiri grupe, a prvoplasirane ekipe koje su otišle u finale su: OŠ „Milan Đ. Milićević“, OŠ „Branislav Nušić“, OŠ   „Karađorđe“ i OŠ „Zmaj Jova Jovanović“, koja je i pobednik ovogodišnjeg kviza.

Sledeće godine domaćin takmičenja u kvizu „Srbija, zemlja šampiona“ biće OŠ „Zmaj Jova Jovanović“, čiji su učesnici za osvojeno prvo mesto dobili tablet uređaje, dok je škola nagrađena laptop računarom.

GO Voždovac u poslednjih godinu dana pored niza manifestacija iz oblasti sporta, inicirala je i sprovela nekoliko akcija školskog sporta: Voždovački šampioni, takmičenja u fudbalu, rukometu, košarci, odbojci, atletici, malim olimpijskim igrama, šahu… a sve sa ciljem da do kraja 2016. godine postanemo najaktivnija Opština u oblasti sporta na teritoriji Beograda.

Klub privrednika opštine Voždovac obezbedio je voće za sve učesnike ove sportsko-zabavne manifestacije.

Podelite vest: