OPŠTINA VOŽDOVAC PROSLAVILA SVOJU KRSNU SLAVU

Gradska opština Voždovac svečano je obeležila svoju slavu Sveti Apostol Andrej Prvozvani i Dan opštine u nedelju, 13. decembra 2015. godine.

Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg služio je vladika Arsenije, vikarni episkop i izaslanik Patrijarha srpskog Irineja, u pratnji hora Hrama. Po završetku liturgije, čelnici opštine Voždovac, zajedno sa  velikim brojem Voždovčana krenuli su u povorci svečane litije, ulicama Kruševačkom i Ustaničkom – od Hrama do zgrade Opštine.

Svečani obred rezanja slavskog kolača i osvećenje žita, u centralnom holu Opštine obavio je vladika Arsenije i sveštenici Hrama, uz prisustvo opštinskog rukovodstva, brojnih građana i gostiju. On je na kraju čestitao slavu predsedniku Opštine Aleksandru Saviću, njegovim saradnicima i građanima Voždovca, naglasivši da je za ove dve godine, koliko služi slavski obred primetio značajan napredak na opštini Voždovac, zahvaljujući trudu i vrednom radu opštinskih čelnika.

Prisutnima se potom obratio predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić, koji se zahvalio na lepim rečima vladike Arsenija. On je čestitao slavu svim Voždovčanima i poželeo im da u zdravlju, slozi i miru provedu sve predstojeće praznike u krugu svojih porodica.  „I ovu godinu proveli smo radno, što će pokazati i rezultati. Potrebno je samo da se složimo i radimo u interesu naših građana“, poručio je presednik Savić.

Podelite vest: