ŠKOLA SLIKANjA ZA TALENTOVANE VOŽDOVAČKE OSNOVCE

Gradska opština Voždovac organizovala je tokom vikenda školu slikanja „Vožd art“ za učenike osnovnih škola sa svoje teritorije, koja je 05. i 06. decembra 2015. godine, u vremenu od 10 do 13 časova održana u prostorijama CKS „Šumice“. Svaka škola poslala je svoje najtalentovanije učenike iz predmeta likovna kultura, od 5. do 8. razreda, koji su tokom dvodnevne obuke od strane akademskog slikara Mihajla Petkovića imali priliku da nauče osnove slikarskog zanata, prvog dana tehniku grafike, a drugog dana akvarel tehniku slikanja.

Ispred GO Voždovac časove slikanja obišli su Marko Sarić, zamenik predsednika Opštine i Ana Ćirić, član Veća zadužena za oblast kulture. Ana Ćirić pozdravila je mališane, pohvalivši njihovu želju da nauče nešto novo o slikanju. Ona je izrazila nadu da će im ovi dvodnevni časovi, koje je organizovala Opština, pomoći da još više podstaknu svoj likovni talenat, kako u školi, tako i van nje.

Preko dvadeset zainteresovanih osnovaca pažljivo je slušalo i pokušalo da na papir prenese veštine crtanja i slikanja, koje im je slikar Petković prezentovao na zanimljiv i praktičan način. Po uspešnom završetku časova, deca su se raspitivala kada će ponovo biti organizovana škola slikanja, a jedna devojčica je svoje zadovoljstvo izrazila i rečima „Ovo je nešto najlepše što mi se desilo u životu“.

Svi učesnici škole slikanja, po zvaršetku obuke, dobili su na poklon slikarski pribor – kvalitetne akvarel i ugljene boje, četkice i olovke za crtanje, što će im biti od koristi u primeni stečenog znanja. Najuspešniji radovi narednih dana biće izloženi u holu zgrade opštine Voždovac.

Podelite vest: