ASFALTIRANE ULICE I NOVA AUTOBUSKA LINIJA ZA GRAĐANE RIPNjA

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksanadar Savić, zajedno sa članom Gradskog veća Dragomirom Petronijevićem, obišli su danas asfaltirane ulice u Ripnju, kao i novu okretnicu kod ripanjskog groblja, dokle će ubuduće saobraćati produžena autobuska linija 534.

Na zahtev građana u Ripnju uvodi se i nova autobuska linija 404, koja će saobraćati od ripanjskog groblja (Erčanska bb), preko Prnjavora do Trešnje. Dužina linije je 7,7 km u jednom pravcu, a autobus će ići na 1 sat.

Opština Voždovac izdvojila je oko 45.000.000 din. za asfaltiranje 19 nekategorisanih puteva u podavalskim naseljima (Kumodraž, Ripanj, Rakovica selo, Pinosava i Beli Potok), dužine 3,5 km. Na teritoriji MZ „Ripanj” asfaltirane su ulice Žuti Breg, Put za Pavićevac – prvi deo i Put za Pavićevac – drugi deo. Vrednost radova iznosi 12.328.390,96 dinara, a ukupna dužina asfaltiranih ulica iznosi 938,40 m.

„Izašli smo građanima u susret i produžili liniju 534 do groblja u Ripnju, jer su oni to od nas tražili. Bitno je reći da 20 godina autobus nije išao do groblja, jer se niko nije setio da napravi desetak metara asfalta da autobus može da se okrene. Pored toga, na zahtev građana uvodi se i nova autobuska linija 404 koja ide od Prnjavora do Trešnje. Ona će koštati Grad Beograd 1,7 miliona dinara godišnje, što smo izdvojili iz budžeta jer suština gradskog prevoza je da zadovolji potrebe građana i ide tamo gde je to njima potrebno“ – rekao je Goran Vesić, gradski menadžer. On je naglasio da će u selima Beli potok i Pinosava iduće godine biti uložen ozbiljan novac za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda, čime će se rešiti problem kanalizacije, a u Zucu će se krenuti sa asfaltiranjem.

Predsednik Aleksandar Savić naveo je da je Opština ispunila zahteve građana Ripnja i zajedno sa Mesnom zajednicom i svojim odbornicima pokrenula inicijativu da se uvede nova autobuska linija 404, a linija 534 produži. „Na ovaj način smo pokazali da žitelji Ripnja i celog podavalskog dela neće biti građani drugog reda. Za sledeću godinu opredelili smo 100 miliona dinara za asfaltiranje puteva u podavalskom delu. Uskoro krećemo sa raspisivanjem tendera za vodovodnu mrežu – Kragujevački put, koja će biti dugačka 8 km, čime se stiču uslovi da ceo Ripanj pokrijemo sa vodovodnom mrežom, što je bilo naše predizborno obećanje“- rekao je Savić u razgovoru sa građanima. On je istakao da je ovo primer kako se dobrom saradnjom Opštine i Grada, kao i direktnom komunikacijom sa građanima polako rešavaju infrastrukturni problemi koji su zapostavljeni godinama unazad.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević rekao je da se neće stati dok sve ulice na Voždovcu, kao i u svim opštinama ne budu asfaltirane. „Tamo gde su naši sugrađani gazili do juče blato, danas je asfalt. Nećemo stati. U direktnoj komunikaciji sa njima uvideli smo njihove probleme i rešavamo ih jedan po jedan. Transparentno trošimo svaki dinar, a samo ove godine u opštinu Voždovac uloženo je preko 100 miliona dinara“  – istakao je Petronijević.

Događaju su prisustvovali direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić i član Veća GO Voždovac Relja Ognjenović.

Podelite vest: