POČELI RADOVI NA IZGRADNjI KANALIZACIONE MREŽE MALA UTRINA U JAJINCIMA

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže Mala utrina koja će povezati oko 300 domaćinstava u naselju Jajinci, počeli su danas u prisustvu gradskog menadžera Gorana Vesića, predsednika Gradske opštine Voždovac Aleksandra Savića, direktora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislava Popovića, direktora „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” Svetozara Veselinovića i građana koji su ovaj projekat čekali više decenija. Glavni odvodnik otpadnih voda prolaziće kroz centralnu Ulicu Voje Radića, na višim kotama od bočnih ulica, kojima su realizovane priključne trase.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da realizacija projekta Mala utrina ulazi u okvir rešavanja kanalizacione mreže na teritoriji Beograda.

„Pored projekta Mala utrina, u ovom delu grada strateški radimo i na Kumodraškom kolektoru, pripremamo dokumentaciju za Jelezovački kolektor koji će omogućiti da se sela Kumodraž i Jajinci potpuno priključe kanalizacionoj mreži. Na narednoj sednici Skupštine grada Beograda usvojićemo strateški plan razvoja vodovoda i kanalizacije koji podrazumeva da do 2025. godine ceo Beograd bude pokriven vodovodnom i kanalizacionom mrežom. To je veliki posao, a njegova vrednost u ovom trenutku je 575 miliona evra. U okviru ovog projekta planirano je da se izgradi pet fabrika za preradu otpadnih voda. Samo tokom ove godine izdvojeno je 2 milijarde dinara za kanalizaciju“ rekao je Vesić.

Predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić izrazio je zadovoljstvo što je ispunjeno dato obećanje. „Voždovac je danas jedno veliko gradilište. Mala utrina nam je jako važna, jer je dokaz da ne postoje građani prvog i drugog reda, nego da su svi jednaki. Ovo je prvi korak, uradićemo i ceo Kumodraž, Jajince i Rakovicu selo. Mi ćemo u 2016. godini postaviti uređaj za prečišćavanje otpadnih voda u Pinosavi i Belom Potoku i tako rešiti njihov kanalizacioni problem. Takođe, ceo Ripanj dobiće vodovodnu mrežu, nakon što smo u 2014. i 2015. godini zajedno sa građanima uradili 50 kilometara vodovodne mreže“ – izjavio je Savić.

Rok za izgradnju kanalizacione mreže Mala utrina dugačke tri kilometra je 180 dana, a vrednost projekta je 40.850.000 dinara. Izvođač radova je firma „Meta Balkan” d.o.o.

Podelite vest: