OTVOREN ŠALTER ZA PREDUZETNIKE U OPŠTINI VOŽDOVAC

U Gradskoj opštini Voždovac danas je otvoren šalter za preduzetnike, kao rezultat nedavno potpisanog Protokola o saradnji između Opštine i Privredne komore Beograda.

Pozdravivši prisutne, predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić izrazio je zadovoljstvo što je ovaj značajan sporazum uspešno implementiran.
„Mi razumemo potrebe naših privrednika, zato smo odlučili da zajedno sa Privrednom komorom Beograda otvorimo ovaj šalter. Nadamo se da se neće sve zaustaviti na šalteru, već da ćemo uskoro otvoriti i Kancelariju koja će biti na usluzi našim privrednicima. Moji saradnici i ja daćemo punu podršku ovoj inicijativi kroz razne projekte koje sprovodimo na teritoriji opštine Voždovac. U toku je i izrada plana industrijske zone Bubanj potok, čime ćemo olakšati privrednicima realizaciju njihovih privrednih planova“ – rekao je Savić.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević rekao je okupljenima da je jedan od osnovnih ciljeva Grada Beograda pravljenje podsticajnog privrednog ambijenta. „Beograd je pokrenuo veliki broj razvojnih i značajnih infrastrukturnih projekata, a to je ključ razvoja jednog grada. Sa druge strane, bitan uslov za razvoj privrede su mala i srednja preduzeća i preduzetništvo“ – smatra Milosavljević.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević smatra da se otvaranjem šaltera za preduzetnike olakšava komunikacija sa privrednicima Voždovca. „U ovoj godini smo uspeli da otvorimo 98 malih preduzeća, 12 preduzeća je dobilo startap kredit, a deset zahteva imamo u obradi. Ovakve kancelarije do sredine sledeće godine biće otvorene na nivou celog grada.

Predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić je kazao da ljudi često ulaze u posao, a ne poseduju elementarno znanje o biznisu.
„ Znanje i informacije moraju biti na raspolaganju onima koji se odluče da sopstvenim biznisom realizuju poslovne planove. Zbog toga je važno da dobiju pravovremene informacije i da znaju gde da se obrate. Upravo na taj način utičemo na razvoj privatnog sektora“ – naglasio je Miletić.

Zamenica sekretara za privredu Maja Bajagić rekla je da je Sekretarijat u ovoj godini raspisao javni poziv za dodelu subvencija za unapređenje proizvodnje i proširenje kapaciteta malih i srednjih preduzeća, i dodala da je prvi put jedan od uslova bio da privredni subjekti moraju da zaposle jedno ili dva nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. U organizaciji početka rada šaltera učestvovali su i predstavnici Kluba privrednika opštine Voždovac. Ovakvi šalteri do sada su otvoreni u zgradama opština Zvezdara, Obrenovac i Čukarica.

Podelite vest: