POČELA IZGRADNjA REGIONALNE ZDRAVSTVENE STANICE „JAJINCI“

U prisustvu velikog broja građana podavalskih naselja danas su započeti radovi na izgradnji Regionalne zdravstvene stanice „Jajinci“, na mestu srušene stare zgrade Mesne zajednice. Prisutnima su se obratili gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, a događaju su prisustvovali i član Gradskog veća Dragomir Petronijević, kao i zamenik sekretara za zdravstvo Aleksandar Stefoski i direktorka Doma zdravlja „Voždovac“ dr Nada Jovanović Vasiljević.

Predsednik Savić pozdravio je prisutne građane i rekao da je ova regionalna stanica značajna za 50.000 stanovnika u podavalskim naseljima koji su proteklih godina bili znatno zapostavljeni, jer tadašnja vlast nije imala razumevanja za njih. „Danas uz podršku Grada Beograda i premijera Aleksandra Vučića biće izgrađen ovaj centar u vrednosti od 50 miliona dinara“ – istakao je Aleksandar Savić. On je naveo da je Opština obnovila sve osnovne škole na svojoj teritoriji i poboljšala bezbednost učenika postavljanjem video nadzora. „Sagradili smo 30 novih sportskih igrališta, asfaltiramo 20 nekategorisanih puteva i to nije sve. Biće još ovakvih investicija, ne samo za podavalski nego i za gradski deo. Kompletnu kanalizacionu mrežu dobiće uskoro i Jajinci i Kumodraž“- najavio je Savić.

Gradski menadžer Goran Vesić zahvalio se predsedniku opštine Voždovac Aleksandru Saviću, članu Gradskog veća Dragomiru Petronijeviću i zameniku sekretara za zdravstvo Aleksandru Stefoskom na inicijativi za izgradnju regionalne zdravstvene stanice u Jajincima. „Želimo da svi oni rubni delovi grada, koji su svesno bili zapostavljeni prethodnih godina, dobiju potrebnu infrastrukturu. Prvi put u istoriji završen je osmogodišnji plan razvoja vodovoda i kanalizacije u Beogradu. Otići ćemo u svaku opštinu i stanovnicima ćemo jasno predstaviti šta imamo da radimo narednih osam godina i kada će svako dobiti vodu ili kanalizaciju“ – istakao je Vesić.

Vrednost radova na izgradnji Zdravstvene stanice „Jajinci“ je 51.992.468,40 dinara sa PDV-om, a rok završetka je 120 dana od dana uvođenja u posao. Radove izvodi „TERMOMONT“ d.o.o. Beograd. Zdravstvena stanica imaće ukupnu veličinu od oko 780 m², sastojaće se od šest medicinskih službi (opšte medicine, pedijatrije, patronaže, ginekologije, stomatologije i laboratorije) i pratećih tehničkih prostorija, organizaciono i funkcionalno raspoređenih po etažama. Predviđeno je da ova zdravstvena ustanova poseduje lift, grejanje i multisplit sistem. Sistemom video nadzora biće pokrivena neposredna okolina objekta kao i svi ulazi u objekat, svi hodnici kao i stepenišni prostor.

Podelite vest: