STUDENTI FPN-a U POSETI OPŠTINI VOŽDOVAC

Rukovodioci Gradske opštine Voždovac danas su ugostili grupu studenata Fakulteta političkih nauka, koji su obišli Opštinu u okviru realizacije projekta „Teorija i praksa lokalne samouprave“. Cilj projekta je da se studenti FPN-a, kroz pohađanje treninga i simulaciju rada, bliže informišu o načinu na koji lokalna samouprava funkcioniše, o značaju i pravcu reforme lokalne samouprave, kao i da steknu praktična znanja o tome na koji način rade opštinske službe i odeljenja.

Studente su primili predsednik Skupštine opštine Aleksandar Mirković i član Veća Milan Todić, sa saradnicima iz pojedinih opštinskih službi. Oni su ih dočekali rečima dobrodišlice, sa željom da im se današnjom posetom približi rad opštinskih odeljenja u cilju sticanja novih iskustava i znanja. Potom su ih proveli kroz prostorije opštinskih odeljenja: inspekcijskih poslova; imovinsko pravnih poslova; finansija, privrede, društvenih delatnosti i planiranja, kao i kroz službe za skupštinske poslove i informisanje, protokol i kabinet.

Studenti su pažljivo slušali predstavljanje načina obavljanja poslova u okviru određenih odeljenja, a postavljali su i pitanja na temu izbornog sistema, međunarodne saradnje sa drugim lokalnim samoupravama, učestvovanja u međunarodnim konkurskima, postojećih kontakata Odseka za informisanje sa medijima i dr.

Studenti su se na kraju zahvalili na toplom prijemu i prenesenom iskustvu koje će im biti od koristi tokom studija. Sledeći njihov susret sa predstavnicima Opštine u okviru projekta održaće se za dve nedelje, kada će studenti pohađati trening i simulaciju rada sednice Skupštine.

Studentska unija FPN-a, pod pokroviteljstvom GO Voždovac, 19. oktobra raspisala je konkurs za učešće u projektu “Teorija i praksa lokalne samouprave”, za sve studente Fakulteta političkih nauka. Gradska opština Voždovac doprinela je u značajnoj meri sprovođenju ovog programa obezbeđivanjem neophodnih sredstava za finansiranje.

Podelite vest: