RADIO KLUB IZ MAĐARSKE U GOSTIMA VOŽDOVCU

Predstavnici mađarskog Radio kluba „Bekescabai Varosi“ HA8KWG, koji boravi u petodnevnoj poseti Beogradu, danas su bili gosti Gradskoj opštini Voždovac.

Članove Kluba iz mesta Bekešaba, kao i članove voždovačkog Radio kluba „Banjica“ YU1BBV, ugostio je član Veća Miloš Stojanović. On je u razgovoru sa predstavnicima dva kluba, koja su prilikom ove posete potpisali i povelju o bratimljenju, podsetio na značaj Radio kluba „Banjica“ prilikom prošlogodišnjih poplava koje su zadesile Srbiju i Voždovac. U tim teškim trenucima, zahvaljujući brzini delovanja članova Radio kluba i komunikaciji između radio amatera u Obrenovcu i drugim poplavljenim mestima, pomoć ugroženima brzo je stizala na prave adrese.

Predsednik mađarskog kluba Imre Domokoš pozvao je opštinu Voždovac da se uključi u razmenu članova – radio amatera, što bi značajno poboljšalo međusobnu saradnju, upoznavanje članstva i širenje radio-amaterskog pokreta.

Laslo Sabai i Janoš Orban, inače profesori u elektrotehničkoj školi u mestu Bekešaba, izrazili su zadovoljstvo svojom posetom Beogradu, a posebno obilaskom Avalskog tornja, Muzeja Emisione tehnike na Avali, kao i Muzeja Nikole Tesle.

Ispred Radio kluba „Banjica“ sastanku su prisustvovali predsednik Kluba Dušan Grujić i članovi Srećko Ljubisavljević i Rade Vujinović.

Podelite vest: