POČELO ASFALTIRANjE NEKATEGORISANIH PUTEVA NA VOŽDOVCU

Na zahtev meštana naselja Kumodraž danas su počeli radovi na asfaltiranju Božićne ulice krak 1 i 2, u dužini od 150 metara. Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, član Veća zadužen za saobraćaj Relja Ognjenović zajedno sa Gradskim menadžerom Goranom Vesićem, obišli su radove na rekonstrukciji ove ulice.

„Opština Voždovac ove godine izdvojila je 45 miliona dinara za asfaltiranje 19 nekategorisanih ulica, ukupne dužine 3,5 kilometara u podavalskim naseljima Kumodraž, Pinosava, Beli Potok i Ripanj. Završetak radova očekuje za 30 dana. U prošloj i ovoj godini obezbedili smo 50 kilometara vodovodne mreže čiji su finansijeri bili građani, dok su Opština Voždovac i Grad Beograd radili projekat i vršili nadzor. Za sledeću godinu isplanirali smo milion dinara za kanalizaciju, vodovod i putnu infrsastrukturu na Voždovcu. Pripremili smo još 30 novih projekata, a sve to uz jaku podršku Grada Beograda i Gradskog menadžera Gorana Vesića koji razume probleme meštana i uvek rado pomogne” – naveo je Savić.

Grad Beograd je ove godine izdvojio za puteve u podavalskim naseljima na teritoriji opštine Voždovac preko milion evra.

„Danas smo posetili Kumodraž da vidimo kako teku radovi na asfaltiranju Božićne Ulice. Mi ćemo uskoro krenuti i sa izgradnjom Škole koja će imati fiskulturnu salu. Na ovaj način, Kumodrž nije zaboravljen kao nijedno drugo podavalsko mesto. Mi smo pre dva dana krenuli i sa realizacijom projekta vodovodne mreže Mala utrina. Trudimo se da više ulažemo u naselja koja su zaboravljena i nisu u centru Beograda. Naša je obaveza da svi građani prestonice imaju asfalt, vodu i kanalizaciju do svojih domova” – istakao je Vesić.

Nakon Božićne, radove na rekonstrukciji Ulice Jovana Milovanovića u Rakovica selu obišli su i predsednik SO Voždovac Aleksandar Mirković, članovi Veća Ivana Tomić i Miloš Stojanović kao i Ivan Tejić, direktor JKP “Beograd put”.

Radovi na putnoj infrastrukturi izvode se u pet mesnih zajednica na Voždovcu u vrednosti od 44.549.854,76 dinara, ukupna površina asfaltiranih ulica iznosi 12.152,10 metara kvadratnih, odnosno dužina asfaltiranih ulica iznosi 3.472,03 metara kvadratnih.

Podelite vest: