STANOVNICI NASELjA MALA UTRINA U JAJINCIMA PRVI PUT DOBIJAJU KANALIZACIJU

Preko 200 domaćinstava iz naselja Mala utrina u Jajincima, posle više decenija čekanja, konačno će dobiti kanalizacionu mrežu. Tim povodom su gradski menadžer Goran Vesić, član gradskog Veća Dragomir Petronijević i predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić u skupštinskoj sali opštine Voždovac, meštanima ovog naselja predstavili način sprovođenja projekta fekalne kalnalizacije dela naselja Jajinci – lokacija „Mala utrina“, koja će početi da se gradi tokom naredne nedelje.

Građanima su se obratili i direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Svetozar Veselinović i izvođač radova iz firme „Meta Balkan“ Bojan Starec.

„Realizacija ovog projekta je veliki poduhvat za nas i rezultat je veoma dobre saradnje Grada, Opštine i građana. Pored ovog, u narednom periodu planiramo i projekat Jelezovačkog kolektora koji treba da sakupi svu fekalnu vodu sa teritorije Jajinaca, Rakovice i jednog dela Kumodraža. Takođe, Regionalni centar za podavalski deo zdravstvenih stanica kreće uskoro sa radom“ – istakao je predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je građanima da se nastavlja sa politikom rešavanja infrastrukturnih problema, a jedan od njih je i Mala utrina. „Projekat realizujemo u saradnji sa opštinom Voždovac. Poslednjih godinu i po dana ulažemo u prigradske opštine, jer ne postoje građani prvog i drugog reda, za nas su svi isti.“- naveo je Vesić.

Bojan Starec objasnio je da će radovima na izgradnji kanalizacione mreže dugačke tri kilometara, biti povezano oko 300 domaćinstava. Rok izgradnje je 180 dana, a vrednost radova je 40.850.000 dinara.

Prisutne građane najviše je zanimao način i krajnji rok izvođenja radova, te je dogovoreno da će se imenovati Komisija sastavljena od predsednika Mesne zajednice i tri predstavnika građana, koja će se upoznati sa tokom sličnih radova koji se trenutno izvode u Vinogradskoj ulici na Novom Beogradu. Na taj način građani će se informisati o svim pitanjima sprovođenja projekta fekalne kalnalizacije u njihovom naselju, a potom će se u Mesnoj zajednici potpisivati ugovori.

Podelite vest: