PREDSTAVA „PAŽLjIVKOVA PRAVILA“ ZA PRVAKE OŠ „DANILO KIŠ“

Učenici prvog razreda Osnovne škole „Danilo Kiš“ imali su priliku da u okviru kampanje „Pažljivko“ pogledaju istoimenu predstavu, prilagođenu njihovom uzrastu.

Glumac Igor Bećirić, u maskoti Pažljivka, objasnio je najmlađima na koji način prelaze ulicu, kojom stranom da se kreću i druga važna pravila za pešake. Ovo je bila interaktivna predstava u kojoj je glavni junak postavljao pitanja i komunicirao sa decom.

Direktorka OŠ „Danilo Kiš“ Danijela Čolović zahvalila se organizatorima i istakla da đaci rado učestvuju u svim edukativnim programima vezanim sa saobraćaj.

Ova predstava održana je u okviru preventivne kampanje koju sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa gradskim Sekretarijatom za obrazovanje i dečiju zaštitu i opštinom Voždovac.

Zajedno sa prvacima predstavu su ispred GO Voždovac pogledali, član Veća zadužen za saobraćaj Relja Ognjenović i Miloš Stojanović, član Veća zadužen za školske i predškolske ustanove.

Sređivanjem školskih zona, likovnim konkursima i mnogim drugim akcijama, opština Voždovac nastavlja svoje aktivnosti vezane za bezbednost dece u saobraćaju.

Inače, od početka školske godine u svim voždovačkim osnovnim školama podeljena su „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ i „Saobraćajni bukvar“.

Podelite vest: