POČINjE IZGRADNjA NOVE ŠKOLSKE ZGRADE U OŠ „VOJVODA STEPA“ U KUMODRAŽU

U Osnovnoj školi „Vojvoda Stepa” u Kumodražu, koja je stara preko 100 godina, počinju radovi na izgradnji učioničkog bloka i fiskulturne sale. Tim povodom ovu voždovačku školu posetio je predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, zajedno sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem i pomoćnikom ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ljubišom Antonijevićem.

Predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić pozdravio je sve prisutne, a posebno Kumodražane i zahvalio se Ministarstvu prosvete i Gradu Beogradu, kao i svojim saradnicima koji su aktivno učestvovali u pripremi realizacije ovog projekta. „Bilo je mukotrpno, ali uradili smo sve kako bismo danas imali osmeh na licu naših najmlađih. Za proteklih godinu i osam meseci ove vlasti, ovo je druga škola koja se gradi. Urađena su i tri nova vrtića, a na pragu smo da napravimo i četvrto istureno odeljenje doma zdravlja za podavalski deo, i zaista možemo da se ponosimo do sada pokazanom odgovornošću“ – rekao je Savić.

Gradski menadžer Goran Vesić izrazio je veliko zadovoljstvo što su, posle mnogo godina, Skupština grada Beograda i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uspeli da obezbede sredstva da se na ovom mestu izgradi novih 13 učionica i fiskulturna sala. „Ne samo jer u ovu školu nije dugo ulagano, već i zato što time pokazujemo da se kao društvo okrećemo pravim vrednostima, a jedno od najvažnijih je obrazovanje“ – naveo je Vesić.

Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ljubiša Antonijević je rekao da je Ministarstvo, zajedno sa Skupštinom grada, JUP-om i opštinom Voždovac, pokazalo dobru spremnost da zajedničkim snagama radimo ono što je naš posao – stvaranje boljih uslova za boravak i rad naših učenika, istakavši da je protokol o ovom projektu potpisan pre godinu dana i da je on pokazatelj dobre saradnje svih učesnika.

Direktor OŠ „Vojvoda Stepa“ Nebojša Životić nazvao je ovaj dan istorijskim, jer se posle mnogo odlaganja i prepreka, otvara novo poglavlje za Školu.

Događaju su prisustvovali i član Gradskog veća Tanja Popović, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić, pomoćnik predsednika GO Voždovac Miljan Šišović, članovi Veća opštine Ivana Tomić i Miloš Stojanović, kao i direktor „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. Beorad Goran Kvrgić.

Vrednost građevinskih radova je 1.548.000 evra, dok će opremanje novoizgrađenog prostora ukupne korisne površine 2.506 kvadrata (sprave za vežbanje u fiskultunoj sali,školski i kancelarijski nameštaj, nastavna i tehnička sredstva, audio, video i računarska oprema…) iznositi dodatnih 145.000 evra. Rok za završetak radova je 6 meseci.

Podelite vest: