SAOBRAĆAJNI BUKVAR ZA VOŽDOVAČKE PRVAKE

Učenici prvog razreda Osnovne škole „Bora Stanković“ danas su na poklon dobili priručnik Saobraćajni bukvar, koji je za njih pripremio Savet za bezbednost saobraćaja GO Voždovac, kao i priručnik Pažljivkova pravila u saobraćaju Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

U cilju povećanja stepena bezbednosti građana, a posebno naših najmlađih sugrađana, Savet za bezbednost saobraćaja Gradske opštine Voždovac već drugu godinu za redom organizuje brojne akcije edukativnog karaktera, kao i promocije na temu Bezbednost u saobraćaju.

Tim povodom mališanima Osnovne škole „Bora Stanković“ obratio se član Veća zadužen za saobraćaj i predsednik opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja Relja Ognjenović, koji je ukazao na značaj smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i poboljšanja bezbednosti na putevima. „ Adekvatno ponašanje svih učesnika u saobraćaju je najvažniji element bezbednosti, a glavni zadatak svih nas je edukacija najmlađih, prvenstveno đaka prvaka“ – istakao je Ognjenović.

Podeli Saobraćajnog bukvara prisustvovali su i predstavnici Saobraćajne policije, a akciju je ove godine podržao Dom zdravlja „Voždovac“, čiji su predstavnici kratkom prezentacijom đacima pokazali osnovne korake prve pomoći.

Đaci Osnovne škole „Bora Stanković“ su za kraj izveli skeč o saobraćajnim pravilima.

Priručnici će u narednom periodu biti podeljeni svim Osnovnim školama na teritoriji opštine Voždovcac.

Podelite vest: