NASTAVAK RADOVA NA SANACIJI OŠ „VUK KARADžIĆ“ U PRNjAVORU

Predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić i član Veća zadužen za predškolske i školske ustanove Miloš Stojanović, obišli su danas nastavak građevinskih radova na sanaciji zgrade izdvojenog odeljenja ripanjske Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Prnjavoru.

U toku izvođenja radova uočeni su problemi u konstruktivnim elementima koji su veoma bitni za stabilnost objekta, a koji nisu bili predviđeni projektom, zbog čega je izvođač privremeno zatvorio gradilište radi bezbednosti dece. Radovi su nastavljeni tek pošto su nadležni odobrili izmenu u projektu, a rok za završetak je 60 dana.

Kako je predsednik Opštine istakao, škola je renovirana pre 12 godina, ali tada nije kako treba urađen temelj škole. „Kada su otpočeli prvi radovi na sanaciji, izvođači su zatekli takvu situaciju i konstatovali da bi bilo rizično nastaviti radove dok se ne izmeni projekat. Od Uprave za javne nabavke dobili smo odobrenje za dodatne radove koji su danas nastavljeni. Kako bi se mališanima olakšao put do školske zgrade u Brđanima koja je udaljena 7,5 km, Opština je obezbedila dva mini-busa dok se ne završe radovi na rekonstrukciji“ – naveo je Savić.

Po završetku svih neophodnih građevinskih radova na sanaciji zgrade, škola u Prnjavoru koja je sazidana još davne 1950. godine prošlog veka, konačno će biti bezbedna i sa mnogo boljim uslovima za školovanje đaka.

Podelite vest: