U POSETI NAJSTARIJIM VOŽDOVČANIMA

Međunarodni dan starijih osoba, koji se širom sveta obeležava 1. oktobra, obeležen je i u Domu Voždovac, koji se nalazi u Kačarskoj ulici br. 6-12, sa ciljem da se ukaže na značaj unapređenja uslova u kojima žive stanovnici trećeg doba, kao i na važnost prilagođavanja okruženja njihovim potrebama.

Tim povodom, predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić posetio je najstarije sugrađane koji borave u ovoj ustanovi i kao znak pažnje uručio donaciju u vidu svežeg voća i povrća, koju je obezbedio voždovački Klub privrednika.

On je u razgovoru sa stanovnicima ovog voždovačkog doma razgovarao o problemima koji ih najviše tište, podsetivši da je Opština, kako je ranije i obećao, obezbedila krečenje dela prostorija Doma, čišćenje i uređenje dvorišta, a da će i ubuduće obraćati posebnu pažnju na svoje starije sugrađane.

Predsednik je predložio da Opština organizuje izlet na neku od destinacija po njihovoj želji, što je uz veliko zadovoljstvo svih prisutnih prihvaćeno aplauzom.

Upravnica Doma Nevenka Nikić Simatković zahvalila se na pomoći koju opštini Voždovac neprestano pruža i nikada ne zaboravlja ovu ustanovu i njene stanovnike.

Podelite vest: