PRVI ĐAČKI DAN NA VOŽDOVCU

Gradska opština Voždovac se i ove godine potrudila da sve voždovačke đake prvake obraduje rančevima i pernicama sa priborom.

Tim povodom, prvog školskog dana, predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić, zajedno sa pomoćnicom gradonačelnika Beograda Irenom Vujović, zamenicom predsednika Skupštine grada Beograda Andreom Radulović i svojim saradnicima, čestitao je početak školovanja mališanima u OŠ „Zmaj Jova Jovanović“.

On je pozdravio mališane i izrazio iskrenu želju da će svaki dan proveden u školi doprineti sticanju novog znanja, jer je to najveća vrednost koju im niko ne može otuđiti. Gradivo koje budu prelazili tokom osnovnog obrazovanja je neophodna podloga za razvoj i lično usavršavanje koje im predstoji u daljem školovanju. Predsednik je ukazao i na značaj sporta za pravilan razvoj svakog učenika i najavio im gostovanje sportista sa Voždovca koji im na najbolji način mogu predstaviti prednosti sporta.

U svečanoj sali OŠ „Zmaj Jova Jovanović“, prvacima se obratila Irena Vujović, pomoćnica gradonačelnika Beograda i uputila srdačan pozdrav svim prisutnima, poželevši im uspeh u školovanju. Ona je ukazala na značaj obrazovanja i razvijanja moralnih vrednosti tokom školovanja. Takođe, osvrnula se i na lična prijateljstva koja neguje od prvih đačkih dana i iskazala iskrenu želju da će i oni uspostaviti drugarske odnose i steći prijateljstva koja će održavati i nakon završetka školovanja.

Predstavnici Opštine obišli su i ostale voždovačke osnovne škole tokom dana i uručili prvacima poklone koji simbolički predstavljaju želju za uspešno školovanje i uspomenu na prvi školski dan. Radosni osmesi najmlađih školaraca bili su odličan dokaz da se darivanje i ulaganje u školstvo vraća na pravi način.

Ove godine je u 16 osnovnih i dve specijalne škole na teritoriji Opštine upisano 1620 prvaka. Nastojeći da školarcima i nastavnom osoblju omoguće veću bezbednost i što bolje uslove za obavljanje nastave, predstavnici Opštine i Grada Beograda su obnovili veliki broj škola. Popravljane su i sanirane školske ograde, toaleti, učionice i izvedeni mnogi drugi radovi.

Podelite vest: