NAGRAĐENI UČESNICI TURNIRA “TROFEJ VOŽDOVCA 2015”

U svečanoj sali Gradske opštine Voždovac, 25. avgusta 2015. godine, održan je prijem povodom završetka sportske manifestacije „TROFEJ VOŽDOVCA 2015“. Predsednik Opštine Aleksandar Savić sa svojim saradnicima ugostio je učesnike turnira koji je od ove godine stekao epitet tradicionalne manifestacije.

O uspehu turnira za amaterske seniorske fudbalske klubove sa teritorije Voždovca najbolje svedoče činjenice da je Fudbalski savez Beograda uvrstio turnir u zvaničan kalendar takmičenja, a Skupština opštine Voždovac u red stalnih manifestacija od značaja.

Svečani skup otvorio je predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić, koji se tom prilikom zahvalio učesnicima ove sportske manifestacije i svima koji su pomogli da se ovaj projekat realizuje. On je istakao da će Opština nastojati da obnovi što više sportskih igrališta, kako bi se obezbedili uslovi za obavljanje sportskih aktivnosti i kako bi mladima u što većoj meri približila sport. Ne štedevši reči hvale, Savić je izneo mišljenje da je ovaj turnir uspešniji od prošlogodišnjeg i izneo uverenje da će svaki naredni biti bolji od prethodnog. Takođe, najavio je i organizovanje manifestacija drugih sportskih disciplina, kako bi se u što većoj meri popularisao sport.

Predsednik Skupštine opštine Aleksandar Mirković izneo je uverenje da je turnir opravdao očekivanja koja su mu ukazali odbornici GO Voždovac, uvrstivši ovo takmičenje u manifestaciju od značaja. Mirković je posebno istakao fer plej igru i ponašanje navijača koje je bilo primereno ovakvom događaju, što otvara prostor za jačanje entuzijazma za održavanjem turnira iz drugih sportskih disciplina, kao i povećanja broja gledalaca.

Milan Todić, član Veća GO Voždovac zadužen za sport, zahvalio se prisutnima što su se odazvali pozivu da se svečano obeleži završetak sportske manifestacije „TROFEJ VOŽDOVCA 2015“, uputivši zahvalnost učesnicima turnira i svima koji su pomogli u realizaciji turnira. Todić je izneo uverenje da će se nastaviti sa dobrom saradnjom sa sportskim društvima, udruženjima i klubovima.

Nakon uvodne reči predstavnika Opštine, pristupilo se uručivanju nagrada i zahvalnica učesnicima turnira. Fudbalskim klubovima Avalski venac, Rekreativo, Minel Ripanj, Heroj 1925, Pinosava, Avala, Heroj polet i Torlak uručene su fudbalske lopte i kompleti sportske opreme. Nisu zaboravljene ni institucije i pojedinci koji su pružili pomoć u realizaciji ovog projekta. Prijem su uveličali i Slavko Gak, gradski sekretar za sport i omladinu, kao i Vladan Krstivojević, predsednik Sportskog saveza Beograda, koji su tom prilikom podržali aktivnosti opštinskog rukovodstva i doprineli značaju, sada već tradicionalnog turnira.

Plakete i zahvalnice dodeljene su Fudbalskom savezu Beograda, Sportskom savezu Beograda, FK Voždovac, Domu zdravlja Voždovac, Policijskoj stanici Voždovac, Klubu privrednika Voždovac, firmi Stadion sekjuriti d.o.o i firmi Cveteks. Nagrađeni su i Miroslav Stanković, kao i komesar turnira Radenko Stevović. Predstavnicima medijskih kuća SOS kanalu, Studiju B, Sportskom žurnalu, Sportu i Radiju Beograd 202, takođe su uručene zahvalnice. Nagrađeni su i najmlađi učesnici, budući šampioni Luka Todorović, Mihajlo Matić, Veljko Mitrović, Marko Milićević i Miloš Jokić.

Fudbalski mečevi održani su na terenima FK Torlak iz Kumodraža i FK Pinosava iz Pinosave, dok je polufinalna i finalna utakmica održana na stadionu FK Voždovac. Tokom trajanja turnira svi klubovi su pružili više od igre i pokazali veštinu i požrtvovanost kakva se viđa na utakmicama najboljih fudbalskih timova. Organizatori turnira Fudbalski savez Beograda i Gradska opština Voždovac obezbedili su učesnicima ove manifestacije sve uslove za uspešno i nesmetano održavanje utakmica.

Podelite vest: