UZ VATRENU FONTANU NA KROVU STADIONA ODRŽANO FINALE TURNIRA „TROFEJ VOŽDOVCA 2015“

Uz prisustvo više stotina navijača, na odlučujućoj utakmici turnira „Trofej Voždovca 2015“, održanoj u sredu, 12. avgusta 2015. godine na stadionu FK Voždovac između ekipa FK Torlak i FK Pinosava, sa rezultatom 3:0, prvo mesto zasluženo je osvojila ekipa Torlaka i ponela šampionsku titulu.

U borbi za treće mesto Avala 1939 ubedljivo je savladala Heroj Polet sa rezultatom 5:0.

Na turniru je učestvovalo osam voždovačkih fudbalskih klubova, koji su podeljeni u dve grupe. Javno izvlačenje parova je održano 30. jula na SOS kanalu. Utakmice u grupama su odigrane od 1. do 9. avgusta na terenima domaćina ovogodišnjeg turnira – FK Torlak iz Kumodraža i FK Pinosava iz Pinosave.

Predstavnici Gradske opštine Voždovac, Sportskog i Fudbalskog saveza Beograda uručili su zaslužene pehare klubovima učesnicima turnira. Zahvalnice su dobila i četiri najuspešnija igrača, a titulu najboljeg igrača „Trofej Voždovca 2015“ poneo je Filip Savić, Torlakova 10-ka. U završnoj ceremoniji dodele nagrada, Radenko Stevović, komesar takmičenja, uručio je na stadionu Voždovca i plakete četvorici sudija.

Po završetku turnira, brojnoj prisutnoj publici obratio se Aleksandar Savić, predsednik GO Voždovac. Tom prilikom on je izrazio zadovoljstvo što je mnogo mladih ljudi sa decom ispratilo završnicu ovog turnira, ali i zato što su mladi u njemu učestvovali. „Hvala svim sponzorima i Milanu Todiću, članu Veća opštine, koji se svojski potrudio da organizacija bude odlična. Nama je cilj da na ovaj način podstaknemo mlade da se bave sportom, a kao odgovorni ljudi, nastojaćemo i u narednom periodu da poboljšamo uslove za bavljenje sportom, što ujedno doprinosi i zdravijem načinu života“- naglasio je Savić.

Milan Todić, član Veća opštine zadužen za sport i omladinu, kao glavni organizator turnira, pohvalio je ponašanje svih učesnika u igri i fer plej na terenu. „Tok i organizacija ovog turnira bila je i ove, kao i prošle godine, na visokom nivou zahvaljujući medijskim sponzorima, koji su uspešno ispratili trud i angažovanost naših amaterskih igrača. Bez obzira na plasman, sve naše klubove ćemo nagraditi kompletom sportske opreme i loptama“ – rekao je Todić. On je dodao da, kako i u drugim oblastima koje su značajne za svakodnevni život građana, tako i u sportu, žitelji Voždovca mogu da vide odgovorno ponašanje lokalne samouprave koja, osim školskog i rekreativnog sporta, podstiče i amaterski sport. Brojni fudbalski klubovi sa naše teritorije su inicirali ovakvu jednu manifestaciju, što ne znači da će se Gradska opština Voždovac zadržati samo na fudbalu, već će pratiti i druge sportove koji imaju utemeljenje na našoj teritoriji.

Drugu godinu za redom Opština je, u saradnji sa Fudbalskim savezom Beograda, organizovala „Trofej Voždovca“ – turnir za amaterske seniorske fudbalske klubove sa svoje teritorije. Skupština opštine Voždovac je na sednici održanoj 10.06.2015. sportsku manifestaciju „Trofej Voždovca” uvrstila u red stalnih manifestacija od značaja. Ovom odlukom, Opština nastavlja da daje poseban impuls ka podršci i razvoju masovnog – amaterskog sporta na svojoj teritoriji.

Fudbalski savez Beograda je, prepoznajući trud i profesionalnu organizaciju prošlogodišnjeg turnira, doneo odluku da „Trofej Voždovca” uvrsti u zvaničan kalendar takmičenja.

Podelite vest: