OSNOVI PČELARSTVA NA VOŽDOVCU

Tribina na temu osnovi pčelarstva održana je u prostorijama MZ Kumodraž, sa ciljem informisanja zainteresovanih građana o osnovnim pojmovima pčelarstva, kao i prednostima koje se dobijaju registrovanjem ove delatnosti.

Jedno od najstarijih poljoprivrednih zanimanja je upravo pčelarstvo, a na tu temu govorio je pčelar Slavko Prijić, koji se pčelarstvom uspešno bavi od rođenja i poseduje nekoliko stotina košnica.

Predsednik Saveta za poljoprivredu GO Voždovac Dragan Životić, zahvalio se prisutnima na pažnji i pozvao sve zainteresovane građane koji se pčelarstvom bave iz hobija da registruju svoja poljoprivredna gazdinstva.

Ovo predavanje je jedno u nizu tribina koje je Savet za poljoprivredu naše Opštine osmislio s ciljem informisanja građana o različitim granama poljoprivrede, kao i podsticanja da iskoriste pogodnosti i subvencije koje predviđa Zakon za poljoprivredu.

Zbog velikog interesovanja za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za nabavku košnica, Uprava za poljoprivredu  produžila je rok za prijavljivanje. Rok za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku košnica produžen do 31. avgusta.

Tribini je prisustvovala i Jovanka Đurišić iz Beogradskog udruženja pčelara.

Podelite vest: