DEČJE IGRALIŠTE I TERETANA NA OTVORENOM U ŠUMICAMA

U voždovačkom naselju Šumice, na prostoru između zgrada br. 1 i 5 u Rimskoj ulici iza hotela ”Srbija”, danas je otvoreno novo dečje igralište sa mobilijarom za decu, teretanom na otvorenom i dva stola za šah.

Ovaj park sa svim pratećim sadržajima za najmlađe, sportiste, rekreativce, kao i starije sugrađane, otvorili su: Gradski menadžer Goran Vesić, generalni direktor JKP „Zelenilo Beograd“ Slobodan Stanojević, kao i predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić sa svojim saradnicima.

Predstavnike gradskih i opštinskih vlasti dočekali su mališani iz vrtića “1001 radost“, koji su u znak zahvalnosti što su dobili novo igralište otpevali pesmicu posvećenu očuvanju životne sredine.

Nakon obilaska dečjeg igrališta, odigrana je partija šaha sa najmlađim sugrađanima iz Šahovskog kluba „Delfin“, za šahovskim tablama koje se nalaze u okviru terena.

Članovi Kik boks kluba „Voždovac“ demonstrirali su prisutnima vrste i način izvođenja vežbi na sportskim spravama koje se nalaze u teretani na otvorenom, ukazavši na značaj ove teretane za sportiste i sugrađanje koji se rekreativno bave sportom.

Tokom obilaska novootvorenog parka, predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić, obratio se prisutnim građanima i upoznao ih sa svim realizovanim projektima koji se odnose na obnovu i postavljanje novih dečjih igrališta. Takođe, izneo je i plan obnove igrališta u narednom periodu, zatim se zahvalio građanima Rimske ulice na pokrenutoj inicijativi, izrazivši spremnost opštinskih vlasti da zajedno sa građanima pristupe rešavanju problema. U cilju poboljšanja kvalitea života građana i povećanja stepena bezbednosti, posebno naših najmlađih.

Gradski Menadžer Goran Vesić, izjavio je da je u poslednjih godinu dana obnovljen veliki broj dečjih igrališta od kojih je 23 na Voždovcu. ,,Zahvaljujući dobroj saradnji sa GO Voždovac, ova praksa nastaviće se i u narednom periodu”- istakao je Vesić.

Rekonstrukcija obuhvatila površinu od 3.000 kvadratnih metara, i urađena je kao i sve prethodne u gradu, po najvišim standardima. Sadržaj je namenjen svima, od dece za koje je postavljen bogat mobilijar za igranje, do omladinaca koji imaju teretanu, dok su za najstarije postavljeni betonski stolovi sa šahovskim tablama i klupe za sedenje – naveo je direktor JKP ”Zelenilo Beograd” Slobodan Stanojević.

Inicijativa građana sa Voždovca i dobra saradnja opštinskih i gradskih vlasti, još jednom su rezultirale realizacijom projekata na uređenju životne sredine i poboljšanju kvaliteta osnovnih životnih uslova Voždovčana.

Podelite vest: