IZLOŽBA STARIH ZANATA ISPRED OPŠTINE VOŽDOVAC

Na platou ispred Opštine otvorena je prva prodajna izložba starih i umetničkih zanata i poslova domaće radinosti u organizaciji opštine Voždovac, Kluba privrednika Opštine i Kancelarije za ljudska i manjinska prava, sa ciljem čuvanja srpske tradicije od zaborava.

Izložbu je otvorio predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić, pozdravivši sve prisutne goste i izlagače.

„Čast mi je i zadovoljstvo što otvaram ovu izložbu, koja promoviše naš grad i našu opštinu na najbolji mogući način. Zalagaćemo se i ubuduće da Voždovac bude jedna od najboljih opština u Gradu Beogradu, što potvrđujemo ovakvim akcijama”, rekao je Savić.

Predsednik Opštine se potom zahvalio svim izlagačima koji su se potrudili svojim radom i delima da prikažu da Voždovac ima duboke korene u istoriji.

Ispred Nacionalne asocijacije za stare i umetničke zanate i domaću radinost „Naše ruke”, obratila se Sonja Rosić, a potom su se mališani iz KUD „Milan Đ. Milićević” predstavili svojim folklornim nastupom.

Na izložbi koja će trajati od 15. do 21 juna, učestvuje preko 20 izlagača, koji reprezentuju tradicionalne zanate.

Opančari, grnčari, bonbondžije… proizvodi od srpskog platna, meda, rakije, vina, kulena, ručno izrađen nakit i drugi srpski stari i umetnički zanati, kao i poslovi domaće radinosti, predstaviće svoje rukotvorine i proizvode na dve lokacije:

U ponedeljak 15. i utorak 16. juna  na platou ispred opštine Voždovac (Ustanička 53) u vremenu od 09,00 do 17,00 časova.

– Od srede  17. do nedelje 21. juna – na Dušanovcu u ulici Milorada Bondžulića (ispod Maksija) u vremenu od 09,00 do 19,00 časova

Posetioci će imati priliku da upoznaju kulturno nasleđe našeg podneblja, kao i da kupe izložene proizvode.

Podelite vest: