55. SUSRET STAROVREMENSKIH VOZILA ISPRED OPŠTINE VOŽDOVAC

Na parkingu preko puta opštine Voždovac danas su vlasnici starovremenskih automobila i motocikala prikazali svoje oldtajmere na 55. susretu – „Muzej na točkovima“. Na tradicionalnom Susretu koji je organizovao Auto moto klub „Veteran“ – Voždovac, uz pokroviteljstvo Gradske opštine Voždovac, pred brojnim posetiocima našlo se oko 40 vozila ovog najstarijeg Kluba starovremenskih vozila u bivšoj Jugoslaviji.

Znatiželjni ljubitelji oldtajmera tiskali su se oko izvanredno očuvanih i retkih vozila marki Citroen, Mercedes, Fiat, Opel, Alfa Romeo, Mini Moris, Pežo, „Fića“ i drugih, a jedan od njih koji je svakako izazvao veliku pažnju prisutnih bio je i model Ford A – iz 1928. godine koji je, po rečima njegovog vlasnika, najstariji registrovani automobil u Srbiji.

Ovu tradicionalnu manifestaciju podržala je Gradska opština Voždovac, ispred koje je predsedniku Kluba Branku Vidoviću i ostalim zaslužnim učesnicima zahvalnice i medalje uručio Vuk Mirčetić, savetnik predsednika Opštine. On je pozdravio sve vlasnike vozila istorijske i muzejske vrednosti i istakao značaj njihovog angažovanja na čuvanju naše tehničke zaostavštine, naglasivši da će ih Opština i ubuduće podržavati, kao i prethodnih godina.

Posle okupljanja, neobična kolona oldtajmera uputila se na izlet u arheološko nalazište Vinča, do muzeja najstarije naseobine na svetu.

Podelite vest: