ODBORNIČKA GRUPA ĐILAS-DEMOKRATSKA NA VOŽDOVCU OSTALA BEZ JEDNOG ODBORNIKA

Na današnjoj sednici Skupštine GO Voždovac, odbornici opozicione Demokratske stranke, ostali su bez jednog svog odbornika. Na listi Đilas-Demokratska, sada je 6 odbornika, od ukupno 7 osvojenih mandata.

Naime, odbornik Stevan Radović, predsednik Udruženja građana Pokret za bolji Voždovac, sa liste Đilas-Demokratska, izjavio je da će Pokret za bolji Voždovac od ove sednice Skupštine GO Voždovac delovati samostalno i kooperativno. Prema njegovim rečima, misija Udruženja je da podržava dobre ideje i odgovoran rad opštinskog rukovodstva, kao i da aktivno učestvuje u donošenju odluka, davanju predloga, a sve u cilju rešavanja svakodnevnih problema građana.

Odluka Stevana Radovića, koji je inače bio predsednik opštine Voždovac u periodu od 2000. do 2004. godine, izazvana je primedbama odborničke grupe Demokratske stranke, da Udruženje kome pripada podržava rad sadašnje opštinske vlasti, umesto da deluje kao opozicija. Radovićevo mišljenje je da je dužnost svakog odbornika da radi u interesu građana koji su ga izabrali, a ne da bude glasačka mašinerija između dve sednice. „U skladu sa tim, učestvovaću u radu Skupštine konstruktivno, kao i na terenu sa građanima, podržavajući sve odluke koje su dobre i u interesu Voždovčana, što prepoznajem da čini sadašnje mlado opštinsko rukovodstvo, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Savićem“.

Svoje izlaganje odbornik Radović je završio rečima da neposrednim odlučivanjem želi da doprinose rešavanju običnih problema građana, što i jeste prioritet lokalne samouprave, a sve to uz osećaj čovečnosti, brige o svakom sugrađaninu i poštovanja moralnih i običajnih vrednosti.

Predsedavajući Skupštine GO Voždovac, Aleksandar Mirković, zahvalio se gospodinu Radoviću na podršci, prepoznavanju kvaliteta rada sadašnjeg opštinskog rukovodstva, kao i na pridruživanju vladajućoj većini.

U nastavku sednice, izglasane su neke od važnih odluka, kao što je Odluka o konsolidovanom završnom računu budžeta za 2014. godinu. Prema toj Odluci, u 2014. godini ostvareni prihodi u odnosu na planirane povećani su za 14,6%, dok su ujedno rashodi znatno smanjeni (najveća odstupanja su na pozicijama troškova putovanja, reprezentacije, stalnih i materijalnih troškova, gde su ostvarene značajne uštede racionalnim odnosom prema trošenju budžetskih sredstava).

Odbornici su, između ostalog, većinom glasova doneli i Odluku da se uvedu dve stalne manifestacije u oblasti sporta i to, „Trofej Voždovca“ i šahovska manifestacija „Našem Gligi“.

Podelite vest: