ODRŽANA PROMOCIJA KNjIGE „DOĐI U BEOGRAD“

U dvorištu muzeja – rodne kuće vojvode Stepe Stepanovića u Kumodražu, u subotu 06. juna u popodnevnim časovima, održana je promocija knjige „DOĐI U BEOGRAD“, autora Ksenije Sisojević.

U atmosferi punoj emocija, stihove su govorili glumci Anđelka Ristić, Suzana Petričević, Milan Mijušković i autor knjige. Muzičke numere izveli su Ana Sinicki, operska diva iz Milana i trio SAM (Ođila).

KUD „Stepa Stepanović“ iz Kumodraža folklornim nastupom otvorio je ovo književno veče.

Promociju knjige „DOĐI U BEOGRAD“ podržala je Gradska opština Voždovac, ispred koje se prisutnima obratio Vuk Mirčetić, savetnik predsednika Opštine pozdravivši sve prisutne i zahvalio se na velikom odazivu. „Opština Voždovac će se truditi da organizuje ili da podrži manifestacije koje građani žele i na koje odlaze“ – rekao je Mirčetić. Tom prilikom pozvao je građane da pomognu opštinskom rukovodstvu svojim predlozima i da zajedno rade sa Opštinom na oživljavanju Voždovca.

Teme koje su inspirisale pesnikinju su porodica, otadžbina, prijatelji, a potom široki dijapazon emotivnih stanja, koja su duboko proživljena. Njena ljubav prema životu prožima sve njegove segmente: sreću, tugu, čežnju, miris prirode… Ljubavna osećanja su dominarala ovim prostornim ambijentom – simbolom vrednosti kulturne zaostavštine, koja su nam ostavljena na čuvanje i sećanje.

Podelite vest: