SUSRET RUKOVODSTVA GRADA I OPŠTINE SA PREDSTAVNICIMA SKUPŠTINA STANARA

Povodom Svetskog dana komšija, u petak 29. maja, u 13,00 časova, na platou ispred opštine Voždovac održan je susret rukovodstva Grada i Opštine sa predstavnicima skupština stanara sa Voždovca.

Okupljene su pozdravili Andrea Radulović, zamenik predsednika Skupštine grada Beograda; Dragomir Petronijević član Gradskog veća; Marko Sarić, potpredsednik GO Voždovac i Milan Todić član Veća GO Voždovac, zahvalivši se građanima što su se odazvali pozivu i prepoznali značaj ovakvih skupova.

U razgovoru sa predstavnicima skupština stanara, Andrea Radulović je pružala odgovore na pitanja koja su joj postavljali okupljeni građani i pojašnjavala načine i ukazivala na smernice za razrešenje infrastrukturnih i komunalnih problema.

Dragomir Petronijević je tokom razgovora sa okupljenim građanima istakao da je osnovni zadatak gradske vlasti da postupaju kao servis građana i da im budu na usluzi, i naglasio da je Grad spreman da razmotri sve zahteve građana i skupština stanara.

Marko Sarić i Milan Todić su nastojali da uzorkuju najznačajnije probleme i ponude način saradnje za razrešenje istih. Takođe, u obzir su uzeti predlozi i sugestije koje imaju za cilj uređenje zelenih površina, parkova, dečijih igrališta, kao i predlozi za povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju, posebno najmlađeg naraštaja. U krajnje konstruktivnoj atmosferi, koja je rezultirala, kako svrsihodnim i celishodnim predlozima stanara, tako i sluhom predstavnika Grada i Opštine za njihove predloge, zaključeno je da ovakvi skupovi mogu imati za cilj povećanje kvaliteta života i bezbednosti građana Voždovca.

Predstavnici gradskih i opštinskih vlasti saglasili su se sa okupljenima da je neposredan dijalog neophodan za podizanje kvaliteta rada Opštine, i uputili ih da sve svoje primedbe, sugestije i predloge mogu dostaviti na adresu GO Voždovac i da će svi predlozi biti razmatrani.

Na ovaj način ustanovljena je dobra praksa za buduće postupanje gradskih i opštinskih vlasti u cilju uređenja Voždovca. Za sve inicijative koje nisu u nadležnosti Opštine, predstavnici opštinskih vlasti obavezali su se da će u saradnji sa gradskim vlastima nastojati da ih realizuju. Takođe, istaknuta je dobra saradnja opštinskih i gradskih vlasti koja je rezultirala brojnim akcijama, od razrešenja komunalnih do infrastrukturnih problema. Bezrezervna podrška Grada i jasno izražena volja opštine Voždovac da pomognu građanima, prepoznata je kod prestavnika skupština stanara i u tom kontekstu stanari će težiti da u što većoj meri sarađuju sa Opštinom, kako bi ukazali na probleme i zajedno pristupili razrešenju istih.

Podelite vest: