OČUVANjE PLANETE ZEMLjE OBELEŽENO MASKENBALOM NA VOŽDOVCU

Povodom međunarodnog Dana planete Zemlje, voždovačka Osnovna škola „Zmaj Jova Jovanović”, iz naselja Braće Jerković, organizovala je danas tradicionalni Dečji prolećni maskenbal. Tema maskenbala ove godine bila je očuvanje prirode i upozorenje na opasnosti koje prete našoj planeti.

Na školskom platou, oko 500 mališana – đaka nižih razreda ove Škole, kao i budućih prvaka sa teritorije Voždovca, učestvovalo je u maskenbalu u kostimima koji su predstavljali Zemlju, Sunce, cveće, drveće, reciklažne kante, kese i druge zanimljive maske koje nas podsećaju da moramo čuvati svoju životnu sredinu.

Đake i njihove roditelje, ispred Gradske opštine Voždovac, pozdravio je savetnik predsednika Vuk Mirčetić. On se zahvalio na pozivu i podsetio da je predsednik opštine Voždovac prethodnu godinu posvetio deci, a da će rukovodstvo nastojati da se i ove godine u velikoj meri bavi najmlađima, jer su oni naša budućnost. Mirčetić je poželeo sreću malim učesnicima, a zatim je i zvanično otvorio maskenbal.

Učesnike maskenbala zabavljali su profesionalni animatori iz agencije „Čigra“, a najbolje maske, koje su bogato nagrađene aplauzom, dobile su i zaslužene nagrade.

Podelite vest: