U POSETI NAJSTARIJIM I NAJMLAĐIM VOŽDOVČANIMA

Posle obilaska dečjih domova, čelnici opštine Voždovac su, u okviru Uskršnje nedelje, danas posetili najstarije, kao i najmlađe Voždovčane.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, obišao je penzionere iz Doma Voždovac, jednog od četiri kuće za „treće doba“, koji se nalazi u okviru Gerontološkog centra Beograd. Predsednik je stanarima Doma je čestitao predstojeće uskršnje praznike, uz želju da ih još dugo prati dobro zdravlje, a potom im je zajedno sa upravnicom Doma Voždovac Nevenkom Nikić-Simatković, uručio uskršnja jaja . Ujedno je od predstavnika Doma dobio simboličan poklon zahvalnosti što ih predstavnici Opštine redovno posećuju i misle na njih.

On je proveo vreme u razgovoru sa najstarijim Voždovčanima o uslovima boravka i svim njihovim problemima koje imaju. Korisnici Doma iskazali su zadovoljstvo uslovima u kojima borave, a potražili su pomoć Opštine da im se uredi i ofarba ograda, kao i da se reši problem narkomana koji povremeno ulaze u njihovo dvorište.

Predsednik Savić je rekao da će Opština ponoviti još neku sličnu akciju čišćenja i uređenja njihovog Doma, kao što je to učinila prošle godine i predložio da im se organizuje još jedna poseta fruškogorskim manastirima, na šta su prisutni izrazili veliko zadovoljstvo. Podsetio da je opština Voždovac uvek tu za njih i da će učiniti sve što je u njenoj nadležnosti da izađe u susret rešavanju nekog od problema koji su naveli.

Istim povodom, u dečjim vrtićima „Diznilend“ i „Ljiljan“, sa mališanima se družio član Veća opštine Voždovac zadužen za predškolske i školske ustanove Miloš Stojanović, zajedno sa predstavnicima Kancelarije za mlade opštine Voždovac. Oni su deci, ispred Gradske opštine Voždovac, odneli uskršnja jaja i pomogli im da ih zajedno što lepše ukrase.

Podelite vest: