NA VOŽDOVCU ZAPOČETA VELIKA PROLEĆNA AKCIJA ČIŠĆENjA BEOGRADA

U ulici Save Maškovića na Voždovcu, gde se već preko 20 godina pravi divlja deponija, sprovedena je danas akcija velikog prolećnog čišćenja Beograda, uz pomoć radnika JKP „Gradska čistoća” i „Zelenilo Beograd”, ali i velikog broja volontera Voždovca.

Ovo je samo jedna od 20 lokacija koje će danas biti očišćene, uz angažovanje većine gradskih preduzeća i 500 volontera, koji će u narednih mesec dana urediti oko 500 zapuštenih površina u prestonici.

Čišćenju su, pored volontera, prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević, predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić sa saradnicima, direktor JKP „Zelenila – Beograd” Slobodan Stanojević i direktor JKP „Gradska čistoća” Miroslav Bogdanović.

„Danas će ova deponija biti uklonjena uz pomoć radnika Gradske čistoće i Zelenila, ali i velikog broja građana Voždovca. Molimo građane da se ova i slične deponije više ne ponove“ – istakao je Milosavljević.

Predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić pohvalio je ovu lepu i korisnu akciju Grada Beograda i opštine Voždovac i zahvalio se na podršci direktorima JKP „Gradska čistoća“ i JKP „Zelenilo“. On je izrazio nadu da će građani prepoznati značaj ovakve akcije i da će pomoći u rešavanju komunalnih problema na Voždovcu.

Podsetio je građane da mogu putem mejla Eko patrole, što je objavljeno i na sajtu GO Voždovac, da prijave deponije i druge neuređene površine. Danas je nastavljeno uklanjanje još jedne divlje deponije pored nedavno srušenog nelegalno izgrađenog objekta u Beranskoj ulici, a u narednom periodu biće još sličnih aktivnosti. „Apelujem na građane i njihovu svest da svi zajedno očuvamo ovu lepu prirodu i zelenilo na našoj Opštini, jer Voždovac sa planinom Avalom i Banjičkom šumom, treba da prednjači u Beogradu, kada je u pitanju ekologija i čistoća“.

Podelite vest: