UKLONjEN BESPRAVNO IZGRAĐEN OBJEKAT NA BANjICI

Rešavanje problema bespravno podignutih objekata rezultiralo je rušenjem nelegalno podignute kuće u Beranskoj ulici na Banjici koja ne poseduje građevinsku dozvolu i nije podnešen zahtev za legalizaciju. Kuća u Beranskoj ulici predstavlja sedmi bespravno podignuti objekat koji je srušen na teritoriji Voždovca. Krajem prošle godine, sredstva za uklanjenje objekata obezbedio je Grad Beograd, na inicijativu Gradske opštine Voždovac.

Predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić zahvalio se građanima koji su pštinskom rukovodstvu ukazali na problem nelegalno podignutog objekta i deponije koja je nastala u okolini objekta. Takođe, Savić je izneo uverenje da će se nastaviti sa razrešenjima problema nelegalno podignutih objekata i uputio građane da poštuju zakonsku proceduru za gradnju stambenih i komercijalnih objekata. Prioritet u uklanjanju bespravno podignutih objekata biće komercijalni objekti, dok će se sa naseljenim stambenim objektima postupati postupno, s obzirom da je neophodno pronaći rešenje za lica koja žive u tim kućama i da bi bilo krajnje nehumano izbacivati ljude na ulicu, a da im se prethodno ne pronađe alternativno rešenje, rekao je Savić.

Uklanjanje bespravno uklonjenih objekata predstavlja samo jednu od aktivnosti koje Opština preduzima u cilju uređenja životnog prostora i poboljšanja uslova života. Paralelno sa ovim aktivnostima Opština realizuje i mnoge druge projekte koji imaju za cilj uređenja javnih površina, prvenstveno površina koje su namenjena za zabavu i igru najmlađe populacije.

Podelite vest: