IZVEŠTAJI O RADU OPŠTINSKOG RUKOVODSTVA POKAZALI USPEŠNO POSTIGNUTE REZULTATE TOKOM 2014. GODINE

Odbornici Skupštine GO Voždovac su na prvoj sednici Skupštine u ovoj godini, koja je održana 20. marta 2015. godine, usvojili brojne značajne odluke, kao i godišnje izveštaje o radu opštinskog rukovodstva.

Na 11. sednici Skupštine, kroz izveštaje, predstavljeni su rezultati rada prve godine mandata. Predsednik GO Voždovac – Aleksandar Savić, predstavio je odbornicima najvažnije aktivnosti i projekte koji su na Voždovcu realizovani ili započeti u 2014. godini. Neki od projekata su u potpunosti finansirani iz budžeta GO Voždovac, dok su drugi potpuno ili delimično finansirani iz budžeta Grada Beograda, a sve to uz veliku pomoć i koordinaciju nadležnih sekretarijata i javnih gradskih preduzeća.

Odbornici su, takođe, usvojili i izveštaje Veća GO Voždovac, Javnog pravobranilaštva, Uprave GO Voždovac , JP „Poslovni prostor-Voždovac“, Ustanove NU „Svetozar Marković“, CKS „Šumice“ i SC „Voždovac“.

Između ostalog, izglasane su i sledeće odluke:

– Odluka o prvom rebalansu budžeta GO Voždovac;
– Predlog Strategije upravljanja rizicima GO Voždovac;
– Odluka o nagrađivanju učenika iz budžeta GO Voždovac;
– Odluka o pružanju pravne pomoći (davanjem usmenih pravnih saveta, sastavljanjem podnesaka: tužbi, žalbi, zahteva, predloga, predstavki i sl. i sastavljanjem isprava: ugovora, zaveštanja, poravnanja, punomoćja i sl.);
– Odluka o načinu finansiranja programa udruženja iz budžeta GO Voždovac, na osnovu koje će se finansijski pomoći programi dobrovoljnih, nevladinih, neprofitnih i nepolitičkih udruženja, osnovanih radi ostvarivanja i unapređenja određenog zajedničkog ili opšteg cilja i interesa.

Podelite vest: