SUSRET PREDSEDNIKA OPŠTINE SA GRAĐANIMA VOŽDOVCA

Predsednik opštine Voždovac – Aleksandar Savić, obišao je stanare iz ulica Gospodara Vučića 176 i Bačvanske 21, koji su nedavno uputili pismo zahvalnosti rukovodstvu opštine Voždovac, koje im je pomoglo da reše višegodišnji problem prekida grejanja u svojim zgradama.

Stanari navedenih zgrada grejali su se 40 godina putem centralnog grejanja iz iste kotlarnice kojom je rukovala firma Medifarm. Međutim, posle privatizovanja ove firme, ona blokira račune i isključuje se sa sistema grejanja, čime se prekida i dovod grejanja u stanove zgrada, tokom naredne dve godine. Sa mrtve tačke pokrenulo se tek uz pomoć opštinskog rukovodstva, koje je 2014. godine povezalo ugrožene stanare sa firmom Eko grejanje, koja ima licencu da isporučuje toplotnu energiju i naplatu vrši preko Infostana. Na taj način, posle obavljenog remonta kotlarnice, u preko 150 stanova sredinom decembra, konačno stiže toplota.

Predsednik Savić je razgovarao sa građanima na licu mesta i pozvao ih da dođu u Opštinu, koja nastavlja sastanke sa predstavnicima skupština stanara, u prisustvu čelnika gradskih javnih preduzeća.

„To je jedini način kako možemo suštinski doći do podataka gde imamo problem, jer predstavnici skupština stanara su nosioci prava u ime građana. Kada nam oni lociraju određeni problem, mi istog momenta možemo kontaktirati direktore javnih komunalnih preduzeća – Gradske čistoće, Beogradskog vodovoda i kanalizacije, Infostana, Beograd puta, Gradskog stambenog i te probleme rešavati odmah“ – rekao je Savić. Takođe je pozvao građane da se obrate svojoj mesnoj zajednici, koja će sve njihove zahteve proslediti direktno Opštini.

Prisutni građani izrazili su zadovoljstvo što su ih predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, kao i predsednik Skupštine Aleksandar Mirković, primili i saslušali, a posebno što su zaista izašli u susret njihovom problemu, za koji godinama prethodne vlasti i druge institucije nisu imale sluha.

Podelite vest: