POSAĐENE JELKE SA BUSENOM, KOJE SU TOKOM NOVOGODIŠNjIH PRAZNIKA KRASILE DOMOVE GRAĐANA

Velika zelena površina u ulici Indire Gandi, danas je bogatija je za 12 prelepih jelki. Sadnice sa busenom, koje su posle novogodišnjih praznika donosili građani, zasadili su predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić i direktor JKP „Zelenilo – Beograd“ Slobodan Stanojević, sa svojim saradnicima.

Deca iz dečijeg vrtića ”Plavi čuperak”, takođe su učestvovala u akciji i pomogla da se zelenilom obogati okolina njihovog vrtića. Kako bi jelke brže rasle, mališani su otpevali pesmu „Beograde“, a svojim crtežima okitili jelke koje su zasadili.

Predsednik Opštine je tom prilikom naveo da ova akcija ima edukativni karakter, jer uči našu decu da čuvaju prirodu, da prate kako rastu jelke koje su posadili, te da ih sutra pokažu svojoj deci. „Mi hoćemo da Voždovac bude što zeleniji, sa što više ovakvih akcija, u kojima nam mnogo pomaže Zelenilo“, rekao je Aleksandar Savić.

Ova tradicionalna akcija sadnje jelki sa busenom, koje su tokom novogodišnjih praznika krasile domove građana, realizuje se sa ciljem ozelenjavanja i očuvanja životne sredine teritorije opštine Voždovac, uz pomoć JKP „Zelenilo Beograd“.

Podelite vest: