PROSLAVLjEN SAVINDAN NA VOŽDOVCU

U svim voždovačkim školama svečano je obeležena školska slava – Savindan, koja se proslavlja u čast Svetog Save – utemeljivača obrazovanja i prvog srpskog arhiepiskopa. Ovaj važan dan je ujedno i prilika da se podsetimo na značaj međusobne ljubavi i pomirenja, vere i praštanja.

Parohijski sveštenici su u svim srednjim i osnovnim školama obavili ceremoniju sečenja slavskog kolača, nakon čega je usledio prigodan svečani program. Slavskim obredima i Svetosavskim priredbama, pored učenika, nastavnika i brojnih gostiju, prisustvovali su i predstavnici crkve, državne uprave, kao i čelnici Gradske opštine Voždovac.

Đaci su na zanimljiv način predstavili život ovog velikog srpskog prosvetitelja, uz dobro pripremljene recitacije, muzički i dramski program, a prisutni su ih nagradili zasluženim aplauzom.

Predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić, obišao je novootvorenu Osnovnu školu „Danilo Kiš“ u naselju Stepa Stepanović, gde je đacima i kolektivu škole čestitao školsku slavu i razgovarao o potencijalima ove najnovije i najmodernije opremljene voždovačke škole.

Svoju krsnu slavu svečano je obeležio i Sportski centar „Voždovac“ na Banjici, uz prisustvo brojnih gostiju, republičkih, gradskih i opštinskih funkcionera.

Podelite vest: