SARADNjA RODITELjA U NASTAVNOM PROCESU

U okviru programa učešća roditelja u nastavnom procesu i vannastavnim aktivnostima, koji se sprovodi na inicijativu Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu, održan je sastanak predstavnika osnovnih i srednjih škola i predstavnika institucija zaduženih za unapređenje i kontrolu rada školskih ustanova.

U skupštinskoj sali Opštine Voždovac, prisutne su pozdravili pomoćnik sekretara Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Elena Bilić, načelnik Sektora za inspekcijski nadzor Gradskog sekretarijata za obrazovanje Verica Kovačević i član Veća GO Voždovac zadužen za predškolske i školske ustanove Miloš Stojanović.

Nakon uvodne reči, predstavnici osnovnih i srednjih škola uzeli su aktivno učešće u debati i izneli svoje mišljenje o predlogu uvođenja roditelja posmatrača i roditelja predavača na nastavi. Tokom debate čula su se mišljenja kako direktora škola, tako i članova studentskih parlamenata čime je sagledana percepcija i nastavnog osoblja i učenika, što u velikoj meri pomaže da se u potpunosti sagledaju svi problemi i način na koji bi pomenuti predlog bio u što većoj meri celishodan i svrsishodan.

Učesnici panela uzeli su obzir sva izneta mišljenja o predlogu uvođenja roditelja posmatrača i roditelja predavača u nastavi u osnovnim i srednjim školama i uverili prisutne da će pronaći model koji bi odgovarao pobošljanju nastave i vaspitanju školaraca.

Podelite vest: