OPŠTINA VOŽDOVAC PROSLAVILA SVOJU KRSNU SLAVU

Slava Gradske opštine Voždovac Sveti Apostol Andrej Prvozvani i Dan Opštine svečano su obeleženi u subotu, 13. decembra 2014. godine.

U Hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg, svetu arhijerejsku liturgiji služio je vladika Arsenije, vikarni episkop i izaslanik Patrijarha, u pratnji hora Hrama. Posle završene liturgije, čelnici opštine Voždovac, zajedno sa velikim brojem Voždovčana krenuli su ulicama u povorci svečane litije, od Hrama do zgrade Opštine Voždovac.

U holu Opštine vladika Arsenije i sveštenici Hrama obavili su obred rezanja slavskog kolača i osvećenje žita, uz prisustvo opštinskog rukovodstva, brojnih građana i gostiju.

Posle slavskog obreda održana je Svečana Skupština, na kojoj se prvo obratio predsednik Skupštine opštine Aleksandar Mirković, koji je pozdravio sve prisutne odbornike, građane i goste. Mirković je napomenuo da je veoma zadovoljan radom Skupštine, s obzirom da je za mnoge odluke koje su donošene glasala i pozicija i opozicija, što znači da su te odluke dobre i u interesu građana opštine Voždovac. “Kada je nešto u interesu građana, onda nije bitna stranačka pripadnost, već je bitno da smo svi mi ovde zajedno i da se borimo i radimo za lepši i bolji Voždovac i za sve naše građane” – rekao je predsednik Skupštine.

Potom je saopštio da su se odbornici, shodno odluci sa prethodne sednice, odrekli svojih naknada za prisustvo na današnjoj svečanoj sednici Skupštine, koja je održana povodom Dana opštine, a u korist Hrama na Kosovu. Sredstva od odborničkih naknada biće usmerena za potrebe Hrama Svetog Dimitrija u bratskoj opštini Kosovska Mitrovica, a u svrhu izrade Hristovog groba u duborezu.

Potom se obratio predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić, koji se zahvalio svima, a posebno brojnim Voždovačanima, koji su došli da zajedno proslave opštinsku krsnu slavu. Savić je, u ime opštine Voždovac, čestitao slavu Svetog Andreja Prvozvanog svima koji ga slave, poželeo im mnogo zdravlja i da sve praznike u narednim danima slave u okviru svoje porodice, koja je inače osnov svakog društva. Predsednik je potom govorio o realizovanim i budućim projektima koje opština Voždovac ima u planu za narednu godinu.

Na Svečanoj Skupštini prikazan je i video spot o značajnim aktivnostima koje je Gradska opština Voždovac realizovala u proteklom periodu, a koje su doprinele poboljšanju uslova i kvaliteta života svih sugrađana.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić i predsednik Skupštine opštine Aleksandar Mirković uručili su počasne povelje najzaslužnijim građanima Voždovca u oblastima sporta, umetnosti i kulture i to sportisti Milutinu Šoškiću, filmskom umetniku Ljubiši Samardžiću i književniku Dobrici Eriću, u čije ime je povelju primila njegova ćerka. Predsednik Skupštine i predsednik Opštine nagrađenima su čestitali i zahvalili na delima kojima su obeležili istoriju i Voždovca i Beograda i Srbije.

Svečanosti su prisustvovali gosti iz bratske opštine Kosovska Mitrovica, predstavnici grada Beograda, drugi gosti i brojni građani Voždovca.

Podelite vest: