”VOŽDOVAČKI ŠAMPIONI” U SOKOBANjI

Najuspešniji učenici voždovačkih osnovnih škola koji su 04. decembra 2014. godine otputovali na četvorodnevno nagradno putovanje u Sokobanju, vratili su se u Beograd puni utisaka.

U okviru projekta „Voždovački šampioni“ koji je pokrenut na inicijativu Milana Todića člana Veća opštine Voždovac zaduženog za sport i omladinu, 16 najistaknutijih učenika u sportu dobilo je nagradno putovanje.

Ovaj projekat sprovodi se sa ciljem stimulacije i promocije zdravog načina života naše najmlađe populacije, a realizovan je u saradnji Gradske opštine Voždovac i Udruženja pedagoga fizičke kulture Voždovca.

Loši vremenski uslovi nisu omeli ispunjenje predviđenog plana putovanja, tako da su najuspešniji učenici otputovali u Sokobanju. Uz pratnju dva najuspešnija nastavnika fizičkog vaspitanja sa Voždovca bili su smešteni u hotelu „Banjica“.

Tokom boravka u Sokobanji učenicima je svaki dan bio ispunjen određenim aktivnostima. Imali su radionice iz oblasti sporta, sportsku ishranu, ferplej, pravila sportskih igara… U pratnji profesora fizičke kulture iz Sokobanje Dragana Kuzmanovića, imali su priliku da obiđu i turski Amam i Inhalatorijum. Mladi sportisti obišli su većinu znamenitosti i prirodnih lepota ovog dela naše zemlje. Posetili su Vidikovac, izletište Lepterija, vrh Popovica.

Gradska opština Voždovac trudiće se da u skladu sa svojim mogućnostima i u buduće nagrađuje uspešne đake i nastavnike.

Podelite vest: