ODBORNICI SE ODREKLI SVOJE NAKNADE ZA POMOĆ HRAMA SV. DIMITRIJA U BRATSKOJ OPŠTINI KOSOVSKA MITROVICA

Na 8. sednici Skupštine gradske opštine Voždovac, koja je održana 05. decembra 2014. godine, odbornici su doneli Odluku o rebalansu budžeta Gradske opštine Voždovac za 2014. godinu.

U cilju stvaranja uslova za razvoj kulturnog stvaralaštva na opštini Voždovac, Skupština je donela Odluka o načinu, merilima i kriterijumima za izbor projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta GO Voždovac. Pored toga izglasana je i Odluka o načinu, merilima i kriterijumima za finansiranje sportskih programa i projekata iz budžeta GO Voždovac.

S obzirom na ukazanu potrebu za uređenjem oblasti programa i projekata koji se realizuju za potrebe i interese mladih, Skupština je donela Odluku o finansiranju potreba i interesa mladih na teritoriji gradske opštine Voždovac utvrđen od strane Veća gradske opštine Voždovac.

Doneta je Odluka o jednokratnom odricanju od naknada za rad odbornika Skupštine gradske opštine Voždovac i to za prisustvo na svečanoj sednici Skupštine, koja će se održati povodom Dana opštine u subotu, 13. decembra 2014.godine. Sredstva od odborničkih naknada biće usmerena za potrebe Hrama Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici, a u svrhu izrade Hristovog groba u duborezu.

Na sednici Skupštine doneta je i Odluka o prestanku mandata odbornika Nemanje Đurđevca, na osnovu njegove pisane ostavke, a ujedno je potvrđen mandat odborniku Goranu Petroviću.

Podelite vest: