OTVOREN CENTRALNI MONITORING VIDEO NADZORA SVIH OSNOVNIH ŠKOLA NA VOŽDOVCU

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić svečano su otvorili centralni monitoring u policijskoj stanici Voždovac umreženim sa video nadzorom koji je ugradila opština Voždovac u sve osnovne škole na njenoj teritoriji, a radi podizanja opšteg nivoa bezbednosti đaka u samoj školi i oko nje.

Kombinacija internog monitoringa u školama sa monitoringom koji se odvija iz policijske stanice na Voždovcu doprinosi većem stepenu reagovanja.

Ministar Stefanović istakao je da je centar rezultat zajedničkog rada ministarstva unutrašnjih poslova i Gradske opštine Voždovac.

Nebojša Stefanović je rekao da je ovo dobra akcija koja je sada u punoj realizaciji navodeći da postoji 24-očasovni video nadzor svih dvorišta osnovnih škola na toj opštini.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da je to nastavak politike koja se sprovodi u čitavom gradu i dodao da se nada da će u dogledno vreme na svim beogradskim opštinama akcija biti sprovedena.

Tom prilikom Stefanović je dodao da će opština Voždovac nastaviti akciju i u srednjim školama te da se nada da će za godinu dana biti pokrivene sve škole na teritoriji ove opštine, što je posebno važno zbog narkodilera, čime će se još efikasnije zaštiti omladina, a počinioci biti privedeni pravdi.

Stefanović je precizirao i da je u još tri beogradske opštine, Zemunu, Vračaru i Savskom vencu umrežen video nadzor, ističući da se na taj način povećava bezbednost, iznoseći i podatak da je zahvaljujući implementaciji ovog sistema do sada rešeno 18 krivičnih dela.

Ministar je rekao i da se u saradnji sa lokalnim samoupravama može mnogo toga postići i dodao i da je jedan od prioriteta njegovog rada vraćanje policije u zajednicu.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić zahvalio se MUP-u i ministru Stefanoviću na tome što je ova akcija realizovana i rekao da je Opština u projekat uložila 13 miliona dinara.

Aleksandar Savić je takođe kazao da je postavljanje video nadzora u osnovne škole prva faza i ujedno najavio da se neće stati na ovome, već da će u daljoj saradnji biti obuhvaćene i srednje škole na teritoriji Voždovca.

„U trećoj fazi pozvaćemo sve predsednike skupština stanara koji žele da učestuju u zajedničkom projektu obezbeđivanja ulaza video nadzorom“.

Ispred Ministarstva unutrašnjih poslova otvaranju je prisustvovao direktor policije Milorad Veljović, dok su ispred Gradske opštine Voždovac prisustvovali predsednik Skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković, članovi Veća Miloš Stojanović, Ivana Tomić i Relja Ognjenović.

Podelite vest: