POSETA BRATSKOJ OPŠTINI KOSOVSKA MITROVICA

Povodom 70 godina od oslobođenja Kosovske Mitrovice, predstavnici opštine Voždovac odazvali su se pozivu i 21. i 22. novembra bili u poseti ovoj bratskoj opštini sa Kosova i Metohije.

Predsednik Skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković i član Veća opštine Voždovac Relja Ognjenović, prisustvovali su svečanoj akademiji povodom 70 godina od oslobođenja Kosovske Mitrovice u Drugom svetskom ratu, koja je organizovana u sali Mitrovačkog dvora. Oni su takođe, zajedno sa predstavnicima gradske vlasti, Vlade Republike Srbije, i predstavnicima SUBNOR-a položili vence na spomenik palim borcima, a potom su na spomenik Beli Anđeo položili venac poginulima u bombardovanju 1999. godine.

Drugog dana posete prisustvovali su i svečanom otvaranju novoizgrađenog Mitrovačkog dvora, koje je organizovao privremeni organ Kosovske Mitrovice.

Predstavnici opštine Voždovac razgovarali su sa domaćinom svečanosti Aleksandrom Spirićem, predsednikom privremenog organa Kosovske Mitrovice i tom prilikom izrazili uverenje da će se dobra saradnja dve bratske opštine nastaviti i u budućem periodu. Takođe su obećali da će Gradska opština Voždovac učiniti sve da, kroz međusobnu saradnju, doprinese boljem životu naroda na Kosovu i Metohiji. Kao jedan od vidova pomoći su i sredstva koja će GO Voždovac uplatiti na račun Hrama Sv. Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici, a koja će se prikupiti od dnevnica kojih će se odreći odbornici Srpske napredne stranke na svečanoj Skupštinskoj sednici 13. decembra 2014. godine, na dan slave opštine Voždovac.

Mirković i Ognjenović su ispred opštine Voždovac svojim domaćinima ponudili i pomoć u stručnoj edukaciji kadrova, od pravnika do ekonomista, koja bi omogućila još bolji i efikasniji rad opštine Kosovska Mitrovica. Ovom prilikom oni su uputili i poziv predstavnicima Kosovske Mitrovice da budu gosti 13. decembra 2014. godine na proslavi Dana i slave Gradske opštine Voždovac.

Podelite vest: