SVETSKI DAN DETETA NA VOŽDOVCU

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana deteta odbornici iz Skupštine grada Beograda sa Voždovca i rukovodioci opštine Voždovac organizovali su danas predstavu i pripremili poklone mališanima Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“.

Tom prilikom čestitajući im praznik istakli su značaj najmlađeg naraštaja, kao i obaveze društva prema deci uz međusobnu interakciju sa mališanima. Takođe, zahvalili su se mališanima na srdačnom prijemu izrazivši veliko zadovoljstvo što su se u velikoj meri i iskreno obradovali ovoj poseti.

Druženje sa mališanima i interaktivno učešće dece u programu poznatog animatora i glumca Peđolina izmamio je osmehe na licu, uzbiuđenje i vidno raspoloženje mališana.

Tom prilikom predsednik Skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković, pomoćnik predsednika opštine Miljan Šišović, članovi Veća Miloš Stojanović i Ana Ćirić, kao i odbornici Skupštine grada Beograda sa Voždovca, najmlađim Voždovčanima uručili su poklone.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija ustanovila je Međunarodni dan deteta 20. novembra 1954. godine sa ciljem da se promoviše dobrobit dece u svetu. UN usvojile Deklaraciju o pravima deteta, a 30 godina potom i Konvenciju o pravima deteta, kao prvi međunarodni dokument u oblasti ljudskih prava koji se posebno bavi decom.

Podelite vest: