POSLE 60 GODINA STANOVNICI KUMODRAŽA 1 DOBILI SU AMBULANTU

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, zamenik predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović, članovi gradskog Veća Dragomir Petronijević i Vesna Ivić, članovi opštinskog Veća Miloš Stojanović i Ivana Tomić sa rukovodstvom Doma zdravlja Voždovac u prisustvu brojnih građana danas su svečano otvorili novu ambulantu u naselju Kumodraž 1.

Današnjim danom otvoreno je još jedno poglavlje odnosa odgovorne vlasti u obećanjima koja su data od strane rukovodstva opštine Voždovac. Obećanje koje ima svoju nemerljivu vrednost u odnosu na dugogodišnje potrebe građana ovog podavalskog naselja, a posebno uzimajući u obzir nemarnost i nebrigu prethodnih vršioca gradskih vlasti. Danas se pokazala simbioza odgovorne Gradske i opštinske vlasti realizacijom ovog projekta na dobrobit svih građana naselja Kumodraž 1 .

Realizacijom ovog projekta odnosno otvaranjem ambulante omogućeno je brzo i efikasno korišćenje usluga primarne zdravstvene zaštite na koju građani ovog naselja čekaju punih 60 godina, a koju građani mogu koristi već od ponedeljka 10. novembra 2014. godine.

Pomenuta ambulanta radiće od 07.00 – 13.30 časova sa jednim lekarom opšte prakse, medicinskim osobljem i sa tendencijom proširenja kapaciteta zdravstvenih usluga.

Predsednik opštine Aleksandar Savić u svom obraćanju građanima čestitajući današnji praznik Mitrovdan i slavu MZ „Kumodraž 1“ izjavio je da mu je velika čast što danas otvara ovu ambulantu na koju su građani čekali punih 60 godina, zbog
nerazumevanja i nebrige predhodnih vlasti o podavalskom području.

„U predizbornoj kampanji obećali smo građanima da ćemo obratiti posebnu pažnju na podavalski deo Voždovaca, koji su bili zapostavljeni u predhodnom periodu i rezultat svega toga je i ovo izdvojeno odeljenje Doma zdravlja Voždovac. Ovom prilikom se posebno zahvaljujem članu opštinskog Veća Milošu Stojanoviću koji je inicirao projekat, a koji i živi na teritoriji Kumodraža. Zahvalio bih se i direktorki Doma zdravlja Voždovac Nadi Vasiljević na saradnji, kao i našim članovima gradskog Veća Dragomiru Petronijeviću, Vesni Ivić, članu opštinskog Veća Ivani Tomić, kao i zameniku predsednika Skupštine grada Beograda Andrei Radulović na svesrdnoj podršci. Ove godine će otpočeti izgradnja još jednog Doma zdravlja u naselju Jajinci i time ćemo poboljšati zdravstvenu zaštitu naših građana i podići kvalitet života na jedan viši nivo“ – rekao je Savić.

Ovom prilikom zamenik predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović izjavila je „Ovo je jedan od većih projekata na teritoriji opštine Voždovac, projekat koji je ostvaren otvaranjem ove zdrastvene jedinice koja će biti na raspolaganju u pružanju zdrastvenih usluga za 8 hiljada stanovnika ovog naselja. Ovaj projekat omogućavanja korišćenja primarnih zdrastvenih usluga stanovnicima naselja Kumodraž 1 je od izuzetnog značaja, jer se na ovaj način jasno vidi rad Opštine Voždovac koji je usmeren ka svojim građanima. Otvaranjem novog medicinskog objekta značajno će se unaprediti uslovi rada, a time i kvalitet što će podići zadovoljstvo pacijenata, a to i jeste jedan od naših ciljeva.

Zadovoljstvo mi je da kažem da će Opština Voždovac nastaviti sa novim projektima koji će kao i do sada, uvek imati podršku Skupštine grada Beograda. Ovakvi projekti su bitni, ne samo za opštine, već i za grad Beograd, jer nedvosmisleno pokazuju pravi primer uspešne saradnje između opština i grada. Ističem da svaka opština mora imati sluha za svoje stanovnike, da stalno mora nalaziti načina da im pomogne i na taj način obezbedi još bolje i kvalitetnije uslove za život.“

Član gradskog Veća Dragomir Petronijević istakao je da je ovo još jedno ispunjeno obećanje dato građanima u kampanji.

„Veoma sam ponosan na Aleksandra Savića i na Miloša Stojanovića, kao i na opštinsko rukovodstvo.Ponosan sam što se obećanja ispunjavaju, jer onaj ko neće, on traži izgovor, a ko hoće, on nađe način. Trudili smo se da pomognemo u rešavanju svih problema sa kojima su se susretali, a sa jednim ciljem da se ova zdravstvena jedinica otvori. Opštinska vlast se veoma angažovala i uvek će imati našu podršku.
Sada građani Kumodraža ne moraju da idu do centra Voždovca, već sada mogu da svoje potrebe za zdravstvenom negom ostvare u svom naselju.
Naš cilj je da se rešavaju svi problemi i da postanemo servis građana.Moramo slušati građane i moramo raditi za njih, a ovo je konkretna stvar i mi ćemo se potruditi da ih bude što više. Ravnomeran razvoj grada Beograda je naš cilj. Svi naši građani su za nas isti. Gde god nema Doma zdravlja, mi ćemo ga otvoriti, gde nema obdaništa, mi ćemo ga otvoriti ili kroz projekte privatno – javnog partnerstva, kroz donacije i naš budžet, takav kakav je. Pravilnim i domaćinskim raspoređivanjem novca može mnogo više da se uradi.
Ranijijh godina budžet je bio veći i zaduživani smo kreditima. Mi u ovoj godini nismo digli nijedan kredit, a opet smo mnogo uradili.Neka građani sami procene.
Priča je jedno, neka govore dela, a jedno od dela je i ova ambulanta u Kumodražu 1.“

Član opštinskog Veća Miloš Stojanović, inače stanovnik naselja Kumodraž 1 izrazio je veliko zadovoljstvo zbog realizacije projekta koji je inicirao.

„Moram da kažem da mi je velika čast što smo danas otvorili ovu ambulantu. Potrudili smo se da iz sopstvenih sredstava adaptiramo prostor MZ „Kumodraž 1“ i time omogućimo
sugrađanima iz ovog naselja bržu zdravstvenu zaštitu posle 60 godina čekanja. Srećan sam i ponosan što vidim veliko
zadovoljstvo svih prisutnih.Nebriga bivšeg rukovodstva grada Beograda u ranijem periodu prema podavalskom delu, neosporno
je bila velika.Ova vlast sada želi da svim građanima obezbedi iste uslove za život.Obaveštavamo zainteresovane građane sa ove teritorije da od ponedenjka 10. novembra mogu izvršiti prebacivanje zdravstvenih kartona u ovu izdvojenu zdravstvenu jedinicu Doma zdravlja Voždovac.“ – rekao je Stojanović.

Podelite vest: