VELIKA POSEĆENOST VOŽDOVAČKOG SAJMA ZAPOŠLjAVANjA

Gradska opština Voždovac, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje – Filijala Beograd, Služba Voždovac, organizovala je u sredu, 15. oktobra 2014. godine Sajam zapošljavanja u Centru za kulturu i sport „Šumice“.

U periodu između 10 i 15 časova, koliko je Sajam trajao, preko hiljadu i petsto ljudi obišlo je štandove 20 privatnih poslodavaca, koji su ponudili preko 300 radnih mesta za radnike različitih zanimanja i kvalifikacija.

Firme koje su učestvovale u Sajmu bile su Halo oglasi, Informatika, Aman, Grave, Đenerali osiguranje, Fudeks, Siti ekspres, R.V obuća i drugi, a dva štanda bila su namenjena za organizovanje praksi i potrebnih obuka, kao što su kursevi knjigovodstva, učenje stranih jezika i sl.

Samo neka od zanimanja na koja su brojni posetioci Sajma mogli da konkurišu bila su građevinski i mašinski inženjeri, kuvari, komercijalisti, knjigovođe, menadžeri, ekonomisti, radnici u osiguranju, obućarski radnici, vozači, radnici obezbeđenja, kuriri, magacioneri, poslastičari, bravari, zavarivači, prodavci…

Sajam zapošljavanja svečano su otvorili član gradskog Veća Dragomir Petronijević, predsednik opštine Voždovac Aleksadar Savić i ispred Nacionalne službe za zapošljavanje obratio se zamenik direktora NSZ Dragan Sikimić.

Svečanom otvaranju prisustvovali su prestavnici Grada i to zamenik predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović, članovi gradskog Veća Vesna Ivić i Stevo Marušić, ispred opštine Voždovac predsednik Skupštine Aleksandar Mirković, pomoćnik predsednika Miljan Šišović, savetnik predsednika Opštine kao koordinator projekta Vuk Mirčetić, koji je ujedno dao i uvodnu reč i članovi opštinskog Veća Relja Ognjenović i Miloš Stojanović.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić izjavio je „Čast mi je što otvaram ovaj Sajam zapošljavanja i zahvaljujem se predstavnicima Grada ,saradnicima,kao i svim učesnicima.Na ovom Sajmu zapošljavanja imamo u ponudi 300 radnih mesta i veoma mi je drago što se odazvao veliki broj mladih ljudi.

Opština Voždovac kao odgovorna opština će se trudiiti da potpiše što više sporazuma sa privrednim subjektima o uzajamnoj saradnji , pri čemu bi opština ponudila prostor, a privredni subjekti radna mesta, a sve u cilju zapošljavanja mladih ljudi.“

Član gradskog Veća Dragomir Petronijević istakao je da je cilj organizovanje što više ovakvih Sajmova, konkretno se na ovom nudi 300 radnih mesta. Potom istakao „Ono što smo obećali to i radimo,osnovali smo Savet za zapošljavanje i trudimo se da sprovedemo agresivno zapošljavanje u privatnom sektoru. Želimo da pomognemo našim preduzetnicima, kao što znate otvorili smo kancelarije za brze odgovore kako bi identifikovali njihove probleme i pokušali da pomognemo u rešavanju istih. Samo jačanjem privatnog sektora gradu Beogradu i Srbiji može da bude bolje.“

Zamenik predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović istakla je da,”Ovaj Sajam daje mladima mogućnost, drago mi je da su neke firme upravo na ovom Sajmu otvorile ponudu za radna mesta po prvi put, a u razgovoru sa mladima osetila je nadu u njihovom glasu, jer vide da se ipak nešto dešava. U cilju pomoći mladima organizovali smo BG Praksu, jer je svaki početak težak”. A potom pohvalila opštinu Voždovac za sve aktivnosti koje sprovodi.

Opština Voždovac je jedna od samo dve beogradske opštine koje su ove godine organizovale Sajam zapšljavanja. Cilj ovakve manifestacije je da se smanji broj nezaposlenih lica, kako na Voždovcu, gde ih prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje ima 10.725, tako i na drugim beogradskim opštinama.

Podelite vest: