U MZ „BANjICA“ ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA SKUPŠTINA STANARA

U prostoriji MZ „Banjica“ u ul. Bulevar oslobođenja, rukovodioci Opštine Voždovac zajedno sa g-dinom Perićem, zamenikom komandira Policijske stanice Voždovac, razgovarali su sa predstavnicima skupština stanara i ulica, kao i drugim brojnim zainteresovanim građanima Banjice o svim problemima koji tište žitelje ovog dela Voždovca.

Građanima su se ispred Opštine Voždovacaobratili predsednik Skupštine Aleksandar Mirković, član Veća opštine zadužen za saobraćaj, asfaltiranje i javni gradski prevoz Relja Ognjenović, član Veća opštine Ivana Tomić,zadužena za vodovod i kanalizaciju i Vesna Aleksić, sekretar MZ „Banjica“.

Najčešće primedbe stanovnika Banjice bile su na račun nedovoljne bezbednosti, naročito u blizini pijace, gde se dešavaju česte krađe i napadi najčešće na starija lica. Takođe na sastanku su izneti problemi sa načistoćom i u korov zaraslim površinama oko zgrada koje se neredovno čiste i kose, kao i problem pasa lutalica. Građani su se žalili i na zapušene cevi kišnih kanalizacija oko svih zgrada u naselju, na šta će Opština ukazati direktoru JKP „Vodovod i kanalizacija“, kako bi taj problem bio rešen pre zime.

Rukovodioci opštine Voždovac obećali su da će urgirati u gradskom Zelenilu i drugim javnim preduzećima iz njihovih nadležnosti da se naselje Banjica redovnije čisti i uređuju zelene površine, dok je načelnik Perić iz voždovačke policije odgovorio da će pojačati broj policijskih patrola u kraju, ne bi li se bezbednost građana dovela na viši nivo. On je rekao i da će se u Policijskoj stanici Voždovca jedan zaposleni zadužiti samo za naselje Banjica i pozvao građane da redovno prijavljuju sve slučajeve napada i krađa, na telefon koji im je naveo.

Član Veća Relja Ognjenović prisutnim građanima rekao je da će Opština u ovom mandatu učiniti sve da se reši problem nedostatka doma zdravlja i vrtića, izradnjom istih na Banjici. Pored toga u narednom periodu izvršiće se radovi na uređenju dečijih igrališta između zgrada, čime će se najmlađima poboljšati uslovi za igru i bavljenje sportom u naselju.

Podelite vest: