ZNAČAJNA STRANA INVESTICIJA NA VOŽDOVCU

Na predlog predsednika Gradske opštine Voždovac, kineski investitor Čang Sing Mo posetio je opštinu Voždovac i njeno rukovodstvo i tom prilikom izrazio želju da investira svoj kapital.

Investicija bi se odnosila na izgradnju stambenog bloka od 260.000 m2 u Jajincima, naselje Rasadnik, čija je idejna rešenja za izgradnju strani investitor doneo i stavio na uvid opštini Voždovac.

Prilikom susreta opštinski rukovodioci su gospodinu Čang Sing Mo predložili da se u vidu donacije, uporedo sa izgradnjom prvog stambenog bloka u istom naselju, izgrade i propratni sadržaji, kao što su dečji vrtić, škola i dom zdravlja. Ujedno Gradska opština Voždovac se obavezala da će, kao odgovorna vlast, pomoći da se ubrza procedura dobijanja građevinskih dozvola u gradu i opštini, a sve u cilju brže realizacije izgradnje.

Ovo bi bila jedna od najvećih investicija opštine Voždovac, koja je nastala kao rezultat unapređenja saradnje Kine i Srbije, koju je već započeo predsednik Vlade Aleksandar Vučić. U prilog tome ide i konstruktivni dijalog koji su predstavnici opštine Voždovac vodili sa kineskim investitorom, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta i uslova života građana Voždovca.

Podelite vest: