VLADETA JEROTIĆ ZATVORIO „DANE EVROPSKE BAŠTINE“

U prepunoj skupštinskoj sali Opštine Voždovac 29. septembra održano je književno veče sa Vladetom Jerotićem, čime je zatvorena manifestacija „Dani evropske baštine“ na Voždovcu. Naš proslavljeni psihijatar, književnik i akademik, koji je i dobitnik Dositejeve nagrade za životno delo, govorio je na temu „Zašto zaboravljamo“ i na zanimljiv način, uz praktične premere iz svoje prakse, prisutnima približio ovu temu.

Veče je otvorio savetnik predsednika opštine Vuk Mirčetić, koji je Jerotiću uručio i monografiju Opštine Voždovac. Mirčetić se zahvalio posetiocima, kojih je u sali bilo preko tristotine, na prisustvu i ogromnom odzivu i pozvao da se nastavi sa podržavanjem manifestacija u oblasti kulture.

Po završetku predavanja, ispraćen gromoglasnim aplauzom, dr Jerotić je potpisivao primerke knjiga, koje su posetioci mogli da kupe u opštinskom holu.

„Dani evropske baštine“, na teritoriji Voždovca, trajali su od 23. septembra, a jučerašnje književno veče ujedno je nastavak projekta „Književni savremenici“, koji se u Opštini realizuje već niz godina unazad.

Podelite vest: