PREDLOG PRODUŽENjA I DELIMIČNE IZMENE TRASE LINIJE BR.49 (BANOVO BRDO – BANjICA 2)

Linijaj-49Trasa linije br.49 od Banovog brda do raskrsnice Crnotravske i Paunove ulice se ne bi menjala, a odatle bi se umesto Paunovom ulicom do Banjice 2 pružala do naselja ”Stepa Stepanović” sledećom trasom: Crnotravska – Save Maškovića – Kružni put Voždovački – Ulica vojvode Stepe u naselju ”Stepa Stepanović”.

Produženje i delimična izmena trase linije br.49 kao i deo postojeće trase koji se napušta je predstavljen na sledećoj skici.

Na delu Paunove ulice, gde nakon izmene trase linije br.49 vozila sa ove linije više neće saobraćati, se neće značajno smanjiti nivoi usluge jer ovim delom saobraćaju tri visokofrekventne linije JGS-a a frekvencija vozila JGS-a će se smanjiti za oko 8%.

Predložena trasa je u odnosu na postojeću duža za 1041m, tako da bi nakon eventualnog produženja srednja dužina linije br.49 iznosila Lsr=10245m. Planira se povećanje vozila na ovoj liniji za 2 pa bi dinamički elementi linije br.49 (broj vozila, interval, frekvencija) nakon produženja i izmene trase bili kao u narednoj tabeli.

Tabela 2– Dinamički elementi linije br.49 nakon produženja i delimične izmene trase

Linija

Period vršnih opterećenja

-radni dan

Period  van vršnih opterećenja

-radni dan

Subota

Nedelja

Nr

i

f

Nr

i

f

Nr

i

f

Nr

i

f

49

6

15/16

3,9

6

15

4,0

4

20

3,0

4

20

3,0

gde je:  Nr – planirani broj vozila na liniji,
                 i – interval vozila na liniji (min),
                 f – frekvencija vozila na liniji (voz/sat).

Građani naselja Stepa Stepanović mogu se informisati o produženju i delimičnoj izmeni trase linije br.49  i putem plakata koji je Gradska opština Voždovac istakla na vidna mesta u ovom naselju.

Podelite vest: