POZIV NA RADIONICU ”KOSTIM U OKVIRIMA EVROPE I VAN NjE”

dostitej-veca-rezolucija-za-internetGradska opština Voždovac se sa prijateljskim ustanovama, uključila u realizaciju manifestacije koja se obeležava u oko 50 evropskih zemalja. Cilj je predstavljanje jedinstva i raznolikosti kulturnog nasleđa, a tema ovogodišnjeg programa je „Jezik i pismenost“.

Koncept radionice: Jednokratni termin u trajanju od 150 min (2 sata i 30 minuta), od toga: – predavanje-prezrentacija sa video projekcijom u trajanju od 30 min i – praktični rad – demonstracija načina drapiranja odeće kroz istoriju, kao i kreiranje novih oblika drapirane odeće sa fotografisanjem u trajanju od 120 min.

Ciljna grupa: Svi zainteresovani stariji od 18 godina.

Planirani kapacitet radionice: Maksimum 15 učesnika.

Tema radionice: Osnova evropske civilizacije počiva na elementima koji generalno predstavljaju osnovnu postavku antropologije. Ako je posmatramo kroz njene elemente, shvatićemo da odeća predstavlja pra oblik prvih naznaka civilizacije, kroz etnologiju, semiotiku i sociologiju. Ispitivanjem ovih elemenata dolazimo do postavke savremene civilizacije. Igrom i kreiranjem jednostavnih oblika odeće drapiranjem možemo veoma jednostavno da iskažemo misao ili prezentujemo drugačiji način komunikacije. Pored procesa upoznavanja veštine drapiranja odeće, razvija se i svest o društveno važnim pitanjima kroz čitanje osnovnih likovnih, estetskih i semiotičkih poruka.

Partner radionice: Centar za likovno obrazovanje “Šumatovačka”

Gradska Opština Voždovac Vas poziva na otvaranje manifestacije „Dani evropske baštine“ u utorak, 23. septembra u Sali veća Opštine od 18 časova, za kada je predviđeno predavanje na temu „Kostim u okvirima Evrope i van nje – odeća i nastanak civilizacije“.

Imajte u vidu da je optimalan broj prisutnih je 15 i da potrebno da na vreme rezervišete svoje mesto. Svi zainteresovani, stariji od 18 godina, mogu da se prijave slanjem mejla na adresu vuk.mircetic@vozdovac.rs sa naznakom za koju aktivnost se prijavljuju, najkasnije do ponedeljka, 22. septembra 2014. godine.

Podelite vest: