POZIV NA MANIFESTACIJU „DANI EVROPSKE BAŠTINE“

slička-za-iternet-1Gradska opština Voždovac se sa prijateljskim ustanovama, uključila u realizaciju „Dana evropske baštine“, manifestacije koja se obeležava u oko 50 evropskih zemalja. Cilj je predstavljanje jedinstva i raznolikosti kulturnog nasleđa. Partneri na ovom projektu su Centar za likovno obrazovanje “Šumatovačka”, UG “Naše ruke” i Kancelarija za mlade Voždovac.

Koordinatori manifestacije, Ana Ćirić i Vuk Mirčetić, pozivaju sve zainteresovane da se prijave za učešće na jednoj od aktivnosti koje će se realizovati od 23. septembra do 30. septembra u prostorijama GO Voždovac. Tema ovogodišnjeg programa je „Jezik i pismenost“.

Agenda:

23. 09. Kostim u okvirima Evrope i van nje – odeća i nastanak civilizacije (18 – 20 časova)

26. 09. Bukvar kroz pozorište senki (15 – 19 časova),

27. 09. Vizantijska freska – paradigma vizuelne kulture i vizuelne pismenosti evropskog srednjeg veka (19 – 21:30 časova),

28. 09. Radionica za kaliografiju (11 – 12:30 časova),

29. 09. Predavanje „Likovni ukras srpske srednjovekovne knjige“  (15 časova)

30. 09. Književno veče „Književni savremenici“ (18 časova)

Učenici, studenti i drugi sugrađani imaju priliku da nauče nešto novo o srpskom jeziku, kao i da se oprobaju na aktivnim radionicama.

Zainteresovani mogu da se prijave slanjem mejla na adresu vuk.mircetic@vozdovac.rs sa naznakom za koju aktivnost se prijavljuju, najkasnije dan pre održavanja te manifestacije.

Podelite vest: