SA ŠAMPIONATA SVETA KUĆI SA 5 MEDALjA

Stonoteniska reprezentacija Srbije osoba sa invaliditetom, koja je 2. septembra otputovala u Kinu na svetsko prvenstvo, vratila se u Beograd.

Veliki broj ljudi okupio se na aerodromu kako bi dočekao naše predstavnike koji su u Pekingu branili boje Srbije. Na svetskom prvenstvu takmičili su se u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Posle mnogo uzbudljivih mečeva na šampionatu sveta za osobe sa invaliditetom, naš tim bio je veoma uspešan, odneo je 3 bronzane i 2 zlatne medalje.

Devetočlanu ekipu sastavljenu od 5 takmičara, 3 trenera i selektora, na aerodromu Nikola Tesla, dočekali si i državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić, predsednik SO Voždovac Aleksandar Mirković, član Veća opštine Voždovac zadužen za sport i omladinu Milan Todić i odbornik GO Voždovac Julijana Stanisavljević, koja je ujedno i predsednik Saveta društvenih delatnosti.

Opština Voždovac je prepoznala potrebu da pomogne ovim talentovanim sportistima, jer ne pravi razliku između takmičara, i shodno tome pruža podjednake uslove svim uspešnim sportistima koji predstavljaju svoju Opštinu i državu. Kako bi se spremili za predstojeće evropsko prvenstvo, stonoteniska reprezentacija Srbije osoba sa invaliditetom, od 22. septembra 2014. godine, treniraće u Centru za kulturu i sport ”Šumice”, a sve troškove treninga snosiće Gradska opština Voždovac.

Izrazivši veliko zadovoljstvo što jedno zlato i jedna bronza ostaju upravo na Voždovcu, Todić je čestitao našim reprezentativcima na postignutim rezultatima i poželeo im puno uspeha u narednim takmičenjima, sa željom da svaki naredni rezultat bude bolji od prethodnog. Takođe, istako je značaj svih sportskih manifestacija koje će opština Voždovac, kao i do sada podržavati i u budućem periodu.

Podelite vest: